Vrea Mazare presedinte?

1216753845.jpg

In ultimul interviu pe care l-a dat Corneliu Dida, cotidianului nostru, publicat in data de 5 martie 2007, si republicat, imediat dupa plecarea sa in ceruri, acesta spunea: "Am convingerea pe care nu i-am spus-o lui Radu. El ar fi putut fi un excelent candidat la presedintia Romaniei".

Vreau sa spun ca, de multe ori, m-am gandit la vorbele istoricului, despre care s-a spus ca ar fi fost mentorul, sau chiar, strategul lui Mazare. In acelasi interviu, Dida mai spunea ca "depinde de el ce cariera politica isi doreste pe viitor. Asa cum il cunosc eu insa, nu cred ca s-a gandit vreodata la asa ceva. E scarbit de politica". Astazi, cand recitesc acest interviu, ma gandesc ca este posibil ca doctorul Dida sa greseasca. Si lui Mazare sa ii revina pofta de politica. Mai ales ca a recastigat primaria. Asa cum a castigat-o. Cu voturi putine. Dar despre asta vom vorbi altadata. Iar cand ma gandesc la pofta lui Mazare de politica, imi vin in minte ultimele sale aparitii pe posturile tv. La Maruta, la Pro tv, dar si la Gaita, la Antena 1. Ambele, pe format show. Umoristic. De divertisment. In care a avut un rol principal. Determinant, chiar. Si in care a vorbit numai de femei. De ale sale. Pe care le-a avut, sau pe care a visat ca le are. Despre una, chiar a zis ca l-a facut nemernic. Mi se pare ca a zis ca este cea cu care e acum. Dar sa revin. La incercarile realizatorului de a-l duce pe un alt drum, Mazare are a avut un singur slogan. Inceput de fraza: "eu construiesc locuinte ieftine pentru tineri". Dupa care tine linia interlocutorului. Tot numai despre femei. Si ma tot gandesc, ce il motiveaza sa faca asta? Sa intre in atentia centrala. Pentru ca numai in presa centrala este vizibil. Acolo nu il cearta nimeni. Aici, pe plan local se gaseste cate un reporter mai zelos. Si se duce numai la anumite televiziuni. Si la anumite ziare. Gen Cancan. Din care am aflat ca, de cand s-a operat, Mazare a slabit zece kilograme. Si totusi, ce il determina pe primarul nostru sa apara, asa des, in presa centrala? Si acum, vin cu ideea soc: s-o adeveri supozitia lui Corneliu Dida, ca Mazare sa candideze la presedintia Romaniei? O crede ca este destul de popular pentru a-si atrage voturile admiratorilor si mai ales, ale tinerilor, carora acum li se adreseaza din ce in ce mai des? Si carora le transmite mesajul cu locuintele ieftine? La Constanta, fac. Voi putea face si in toata Romania. Le mai transmite si celor de varsta a treia, ca a putut face ceva pentru ei si ar putea face pentru toti din Romania. Ma opresc aici, deocamdata. Fara nicio concluzie.

Scris de: {autor}Emilian ANDREI{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 714

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 593

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 739

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 997

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1329

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1598

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1000

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 789

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 623

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 831

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 702

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 592

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1032

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 622

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 749