56 de milioane de euro, prejudiciu Ultima decizie a judecătoarei Mariana Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti (rechizitoriu)

Deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Radu Nemeş, cetăţeanul suspectat că ar fi fost coordonatorul unui grup infracţional organizat care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 56 de milioane de euro, rămâne în arest. Mai mult decât atât, instanţa a respins, ca neîntemeiate, cererile de revocare a arestării preventive şi de înlocuire a măsurii cu cea a controlului judiciar sau cu cea a arestului la domiciliu. Deciziile au fost luate, ieri, de judecătoarea Mariana Constantinescu, din Curtea de Apel Bucureşti, şi pot fi atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Radu Nemeş a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre acestea aflându-se Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, şi Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.
Cauza este cunoscută generic ca „Dosarul Motorina“.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada 2011 - 2012, inculpaţii Nemeş Radu, Nemeş Diana Marina, Guliu George, Chirvăsitu Dumitru, Buliga Mihai, Jugănaru Andrei Florin, Preda Dumitru, Moldovan Ovidiu Ioan şi Ghişe Pavel Dumitru au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină, comercializate sub aparenţa unor produse petroliere inferioare“. „Grupul a fost sprijinit în diferite modalităţi de Marta Codruţ Alexandru, Blejnar Sorin, Comăniţă Viorel, Secăreanu Florin, care reprezentau palierul de protecţie, precum şi de Vrînceanu (fostă Cozma) Mariana, Belba Nicolae, Ionescu Lucian, care se aflau în subordinea celorlalţi membri şi executau dispoziţiile acestora, cunoscând scopul urmărit. Inculpaţii Nemeş Radu, Nemeş Diana Marina şi Guliu George, precum şi SC Excella Real Grup SRL au ascuns sursa impozabilă corespunzătoare activităţilor reale pe care le desfăşura societatea, au înregistrat în contabilitate şi în declaraţiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achiziţii de ţiţei şi au omis înregistrarea operaţiunilor de comercializare a motorinei, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 de lei (aproximativ 56 de milioane de euro)“, potrivit rechizitoriului.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Familia lui Bercea rămâne fără judecător! Mariana Constantinescu, vicele Curţii de Apel Bucureşti, promovată la Curtea Supremă

10 Jun 2016 5668

Femeia care l-a judecat pe fostul şef al Informaţiilor din Constanţa, promovată! (rechizitoriu)

12 Oct 2015 1486

Prejudiciu de 56 de milioane de euro Dosarul Motorina a primit un nou judecător. Iată cine este şi ce avere are! (documente + rechizitoriu)

30 Jun 2015 3086

Imparţialitate afectată? Mariana Constantinescu renunţă. Dosarul „Motorina“ primeşte un nou judecător (rechizitoriu)

25 May 2015 2869

Judecat alături de Secăreanu, Blejnar şi Comăniţă Radu Nemeş rămâne în arest (rechizitoriu)

25 Oct 2014 2843

Evaziune de zeci de milioane de euro Dosarul fostului şef al Informaţiilor din Constanţa, lucrat „beton“ (rechizitoriu)

21 Oct 2014 2208