Eveniment

600 de lucrători şi 216 radare Acţiune în oglindă la Poliţia Judeţului Constanţa

În luna august, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, va fi organizată acţiunea „Blocada”, pe frontierele de vest şi de sud ale României, cu participarea poliţiştilor de la rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, precum şi ale judeţelor limitrofe acestora.

În cadrul acţiunii vor acţiona, în medie, zilnic, 600 de poliţişti, care vor utiliza peste 216 echipamente de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi către localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, în perioada 1 - 31 august, va fi organizată acţiunea „Blocada”, pe frontierele de vest şi de sud ale României.
Astfel, poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Caraş Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, vor acţiona în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”. Activitatea va fi sprijinită, pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramureş.
De asemenea, poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi vor acţiona în „oglindă” cu poliţiştii bulgari în cadrul „Blocadei Sud”.
Poliţiştii vor acţiona prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Totodată, în colaborare cu specialişti din cadrul RAR şi ISCTR, se va urmări respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi de persoane.
În perioada menţionată, în medie, zilnic, vor acţiona 600 de poliţişti, care vor fi utiliza 216 echipamente de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Care au fost premianții concursului „La Centenar, tinerii dezbat” (galerie foto)

29 Nov 2018 632

Fosta soţie a lui Dan Adamescu reținută pentru evaziune fiscală. Ce au stabilit anchetatorii. Valoarea prejudiciului este de zeci de milioane de lei

10 Oct 2018 509

Accident rutier în faţa Inspectoratului de Jandarmi din Tulcea. Două victime. La faţa locului, medici, pompieri, poliţişti, SMURD şi opt subofițeri (galerie foto)

24 Jun 2018 2106

ISU Dobrogea a prezentat bilanțul activităților din 2017. La eveniment a participat și secretarul de stat Raed Arafat (galerie foto)

29 Jan 2018 898

Anchetă complexă în cazul unui preot-profesor surprins în ipostaze indecente în timpul unei ore de curs. Cum a fost filmat preotul de un elev

19 Jan 2018 931

Ministerul Afacerilor Interne, despre stadiul pregătirilor pentru iarnă

11 Dec 2017 566

Mâine, la Constanța se organizează acțiunea „Ziua Bastonului Alb“

26 Oct 2017 1420

UPDATE. Accident rutier pe Autostrada București-Constanța. S-au ciocnit două autotrenuri. Traficul este oprit

23 Sep 2017 2461

Chestor, prima şi singura femeie care a ajuns şef de inspectorat judeţean de poliţie, pleacă din sistem. Decretul este semnat

14 Sep 2017 5723

Berbec, evadat. Prins în magazin Spectacol în faţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea (video)

01 Sep 2017 2221

Femeile din Poliţia Constanţa felicitate cu ocazia zilei de 8 Martie (galerie foto)

08 Mar 2017 972

Cât va plăti Inspectoratul Poliţiei de Frontieră pentru mentenanţa unei nave maritime de supraveghere

25 Feb 2017 1849

Constănţenii au la dispoziţie patru numere de telefon pentru a semnala permanent orice problemă

24 Dec 2016 1210

Amenințări cu bombă la Kremlin

03 Nov 2016 1056

Acum este mai ușor să faci dovada plății amenzii de circulație. Iată cum!

29 Aug 2016 1024