Avem sentinţa definitivă! Municipiul şi Consiliul Local Constanţa, obligate la despăgubiri după ce o maşină a căzut într-o groapă

Consiliul Local Constanţa a fost obligat de judecători să deconteze reparaţiile unui automobil avariat după ce a intrat într-o groapă aflată în partea carosabilă. Evenimentul rutier a avut loc pe strada Liliacului din municipiul Constanţa. Banii vor fi decontaţi, mai mult ca sigur, din bugetul local, constituit din taxele şi impozitele noastre!
 
După incident, în baza unui contract de asigurare, SC Asigurarea Romaneasca Asirom Vienna Insurance Group SA a achitat suma de aproape 1.400 de lei, cu titlu de despăgubiri, conducătorului auto. Ulterior, pentru recuperarea banilor, Asirom a chemat la judecată atât Municipiul Constanţa, cât şi Consiliul Local Constanţa. Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.

„Nu se poate dovedi cauza accidentului“  


În faţa instanţei, Consiliul Local Constanţa şi Municipiul Constanţa au arătat, printre altele, că, „din analiza probelor administrate, nu se poate dovedi cauza accidentului, deci legătura de cauzalitate între presupusa gură de canalizare şi avariile constatate de inspectorul de daună“. Mai mult decât atât, reprezentanţii Consiliului Local Constanţa au menţionat că, „din planşele foto aşezate cererii de chemare în judecată, rezultă că groapa la care se face referire reprezintă, de fapt, o casetă de împrejmuire a copacilor, iar conducătorul auto a circulat peste aceste casete, încălcând regulile de circulaţie“.

Despăgubiri + dobândă 

La finele lunii decembrie 2014, judecătoarea Monica Constantina Turcu a respins acţiunea celor de la Asirom. Decizia nu a fost definitivă, ea fiind atacată la Tribunalul Constanţa. Ieri, judecătorii Adrian Oprea şi Cristina Belecciu au admis apelul formulat de firma de asigurări, obligând Municipiul Constanţa şi Consiliul Local Constanţa la plata sumelor de 1.390 de lei - despăgubiri plătite asiguratului, în baza Contractului de asigurare facultativă auto CASCO seria (…) nr. (…) 2012. Mai mult decât atât, la suma mai sus precizată se va adăuga şi dobândă legală aferentă debitului principal, calculată de la data de 10.02.2014 şi până la stingerea integrală a obligaţiei principale.
 
Sentinţa Tribunalului Constanţa este definitivă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Protest cu flori şi facturi. Motivul - un drum plin de gropi

31 Jul 2016 1623

Şoferii pot folosi o aplicație pentru a semnala gropile din asfalt

30 Jul 2016 2456

Sunteți terorizați de gropile din asfalt? Aveți un aliat de nădejde

27 Jun 2016 2063

Piaţa agroalimentară, în faza obţinerii avizelor Asfaltarea comunei Topraisar, mereu în atenţia administraţiei publice locale

14 Apr 2016 3920

Reabilitarea Parcului Arheologic, stopată de judecători Bye-bye, Mobitom! Primăria Constanţa, obligată să reevalueze ofertele (galerie foto)

03 Mar 2016 5602

Drumul spre Constanţa va fi plin de restricţii

27 Feb 2015 1622

Capcana de pe bulevardul Aurel Vlaicu sau nepăsarea autorităţilor (galerie foto)

10 Sep 2014 1804

Trotuare asfaltate de mântuială în Constanţa, pe bani publici

06 May 2014 1010