Bistrița-Năsăud Patru persoane reținute pentru trafic de droguri. Ce spun procurorii DIICOT

Foto cu rol ilustrativ
  • S-a reținut că, inculpații, în mod repetat (199 acte materiale), au procurat, transportat, porționat și comercializat  cu suma de 100 lei pentru o doză, diverse cantități de  cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.
     
La data de 16 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuință, ambele în formă continuată, transmite un comunicat de presă din partea DIICOT.

S-a reținut că, inculpații, în mod repetat (199 acte materiale), au procurat, transportat, porționat și comercializat cu suma de 100 lei pentru o doză, diverse cantități de cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.

Totodată, cu ocazia unor petreceri private, inculpații au oferit cu titlu gratuit, cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori.

De asemenea, în sarcina unui inculpat s-a reținut că, în perioada iulie-august 2023, a pus la dispoziție imobilul în care locuia, pentru consumul de droguri.

În cursul zilei de 17.11.2023, judecătorul  de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud  a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și  luptătorilor Serviciilor Acțiuni Speciale din IPJ Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

„Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Colet cu droguri trimis din Olanda la Pitești cu o firmă de curierat! Patru suspecți, reținuți de DIICOT

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mureș Corpurile neînsuflețite a două persoane, decedate la Azilul din Bărdeşti, exhumate de anchetatorii DIICOT

11 Dec 2023 860

Doi minori reținuți pentru pornografie infantilă, lipsire de libertate în mod ilegal și agresiune sexuală. Ce au constatat procurorii DIICOT

18 Nov 2023 806

Vrancea Plantație de canabis găsită pe terenul unui fost procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu

05 Oct 2023 907

DIICOT Persoană din Cluj reținută pentru trafic de droguri de risc (FOTO)

22 Sep 2023 782