Bostina, sfatuit de avocati sa se apere

bamburic_04.jpgDragoş Boştină, cel care, potrivit anchetatorilor, a pus la cale asasinarea lui Liviu Bamburic, s-a decis să dea o declaraţie de presă

Aceasta va surveni, după cum afirmă avocatul său, în cursul acestei săptămâni. Pe de altă parte, victima susţine că a renunţat la intenţia de a depune plângere împotriva judecătorului Ciprian Coadă.

bamburic_02.jpgDeşi cei care au executat tentativa de omor împotriva lui Liviu Bamburic sunt arestaţi de ceva vreme, Dragoş Boştină întârzie să dea o declaraţie de presă. Reamintim că omul de afaceri este liber, deşi anchetatorii afirmă că el a fost cel care a angajat asasinii plătiţi să-l omoare pe Bamburic. Nu au putut proba însă acest lucru. Iniţial, în primele zile care au urmat arestărilor, acesta nu s-a sfiit să stea de vorbă cu presa, dar ulterior a fost sfătuit de avocaţi să evite astfel de contacte, cel puţin până se vor mai linişti apele. Contactat telefonic, avocatul său, Sorin Calaigii, a precizat că este posibil ca, pe la sfârşitul săptămânii în curs, clientul său să dea o declaraţie presei, în care să-şi argumenteze nevinovăţia în organizarea tentativei de asasinat împotriva lui Bamburic. „Până acum am evitat acest lucru, pentru că vâlva creată în jurul acestei speţe era prea mare, însă eu şi colegul meu, Cristian Ion, vom discuta cu Dragoş Boştină. Ca urmare, este posibil ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, să facem o declaraţie de presă", a precizat Sorin Calaigii. În altă ordine de idei, Liviu Bamburic a renunţat la intenţia de a face plângere împotriva judecătorului Ciprian Coadă, vicepreşedinte al Tribunalului Constanţa şi purtător de cuvânt al instituţiei. În clipa în care a aflat că o parte din cei care acţionaseră împotriva sa sunt liberi, Bamburic şi-a declarat neîncrederea în justiţie şi a decis că va face plângere împotriva magistratului Ciprian Coadă. „Avocatul meu mi-a prezentat însă motivarea instanţei şi am înţeles că a fost singura hotărâre care putea fi luată. Nicolae Purichia, condamnat pentru trafic de droguri, a beneficiat de o întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale. Măsura se va menţine până în data de 20 ianuarie 2009. Am înţeles de la avocatul meu că, în aceste condiţii, magistraţii nu puteau trece peste hotărârea de întrerupere a executării pedepsei, deci Purichia nu putea decât să rămână în libertate", a declarat Liviu Bamburic.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Lucian P

12 Feb, 2009 23:25

se stie prea bine ca altii sunt in spatele tentativei de asasinat nuicidecum Dragos Bostina,dar pt a nu se ajunge prea departe,la un nivel mai ridicat se fac presiuni unde nu se cere prea mult socoteala in caz de insucces in ancheta

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 732

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 610

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 750

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1001

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1355

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1607

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1010

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 797

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 631

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 837

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 704

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 598

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1039

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 631

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 751