Braconierii turci atenteaza la fondul piscicol romanesc

Sase delfini morti si 48 de calcani prinsi in plase de pescuit au fost depistati de politistii de frontiera in urma unor misiuni de cercetare, cu scopul de a preveni braconajul piscicol. O nava a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta, aflata in timpul unei misiuni de patrulare pe linia prevenirii si combaterii braconajului a descoperit, in cursul noptii de luni spre marti, aproape 25 de kilometri de plase de pescuit instalate in largul Marii Negre. Actiunea vine la numai cateva saptamani dupa ce o nava a fost prinsa in timp ce bracona in dreptul pescariei din statiunea Mamaia. Oamenii legii spun ca aveau informatii ca la aproape 20 de mile marine, ar fi fost montate de braconieri mai multe plase monofilament. Dupa cateva ore de verificari a fost gasita locatia exacta a retelei. Purtatorul de cuvant al IJPF Constanta, comisar sef Adrian Burcea, a declarat ca plasele erau amplasate la o distanta de 45 de mile marine travers de litoralul Marii Negre, mai precis in zona economica de interes exclusiv a Romaniei. Politistii le-au gasit usor, pentru ca braconierii au lasat balize de semnalizare in dreptul acestora. Astfel, dupa doua ore de la descoperire, echipajul a inceput recuperarea fileului. Surpriza a fost de proportii pentru ca in plasa, lunga de aproape cinci kilometri, se aflau 48 de calcani, din care 38 se aflau intr-o stare avansata de putrefactie. De asemenea, au fost gasiti sase delfini morti. Pe de alta parte, in timpul misiunii nu au fost identificate nave suspecte, insa exista suspiciunea ca plasele au fost puse de anumite persoane din Turcia care se ocupa cu braconajul in zona economica a Romaniei. In cursul zilei de ieri, specialistii din cadrul Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" au ridicat mai multe probe recoltate din mare, respectiv sase calcani si sase delfini. Politistii cred ca in zona mai sunt si alte plase, asa ca actiunile de luni seara vor fi continuate si in zilele urmatoare. Totodata, plasele din mare au fost stranse, iar conducerea Inspectoratului a mentionat ca a fost demarata o ancheta pentru a-i identifica pe cei care au produs aceste pagube.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 337

Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 770

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 462

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 660

Vremea în Dobrogea Temperaturi plăcute și cer senin, apoi instabilitate atmosferică în zilele ce urmează

28 Apr 2024 440

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 811

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 543

Constanța Polițiștii serviciului siguranță școlară și prevenirea criminalității, prezenți în rândul tinerilor alfați pe litoral (FOTO)

27 Apr 2024 416

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 568

Ilie Năstase, povești memorabile, spuse la Constanța „Eu mă pot identifica cu un singur popor, cel român“ (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 830

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 640

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Ai nevoie de studii medii

25 Apr 2024 635

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 480

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 309

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 244