Camera de Conturi Constanta ar putea ramane in actualul sediu minim un an

# Presedintele Camerei de Conturi Constanta a avut o intalnire cu reprezentantul legal al noului proprietar al cladirii * Desi nu s-a stabilit nimic in scris, cele doua parti s-ar parea ca s-au inteles in privinta sediului * Totodata, saptamana viitoare la sediul din bd. Ferdinand se vor face masuratori cadastrale

Presedintele Camerei de Conturi Constanta, Lucian Bors a avut o prima intalnire cu reprezentantul femeii care a castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie sediul de pe bulevardul Ferdinand. In urma discutiilor care au avut loc vineri, Gheorghe Despina, in calitate de reprezentant al Alexandrinei Benlian, a avut o intrevedere cu conducerea Camerei de Conturi Constanta privind efectuarea masuratorilor necesare intocmirii schitelor cadastrale. Desi Gheorghe Despina a venit insotit de un inginer pentru cadastru, acesta nu a facut nici o masuratoare, iar cele doua parti au cazut de acord ca acest lucru sa se faca saptamana viitoare. Presedintele Lucian Bors sustine ca in urma discutiilor purtate cu Gheorghe Despina, cei 30 de angajati ai Camerei de Conturi Constanta ar mai putea ramane cel putin un an in actualul sediu, iar institutia va achita chiria lunara fata de noul proprietar. In ceea ce priveste cei 10,3 miliarde lei cheltuiti pe renovare si consolidare, procesul intentat de Camera de Conturi Constanta noului proprietar se va desfasura in continuare, numai daca nu se va ajunge la o intelegere privind achitarea acestei sume in contul chiriei. Pana la gasirea unui nou sediu mai este totusi cale lunga, iar conducerea Camerei de Conturi Constanta inca mai asteapta ajutorul autoritatilor locale. Pe data de 7 iunie, reprezentantii Curtii de Conturi au trimis doua adrese catre Primaria Constanta si Consiliul Judetean, prin care se solicita sprijin pentru gasirea unui nou sediu. Desi de la trimiterea adreselor a trecut mai mult de o saptamana, pana la aceasta ora conducerea Camerei de Conturi Constanta nu a primit nici un raspuns, iar pentru rezolvarea situatiei, presedintele Lucian Bors va merge in audienta atat la primar cat si la presedintele Consiliului Judetean. Cladirea a fost revendicata de Alexandrina Benlian, de 80 de ani, din Bucuresti cu toate ca, in anul 1995, Camera de Conturi Constanta obtinuse sediul prin Hotarare de Guvern. La acea vreme, sediul din bulevardul Ferdinand a fost obtinut la schimb cu Consiliul Judetean, pentru cladirea situata pe aleea Magnoliei, considerata prea mare pentru necesitatile celor 30 de angajati ai Camerei de Conturi Constanta. Mai mult, nemultumirea conducerii Camerei de Conturi Constanta pleaca de la faptul ca imobilul din bdul Ferdinand facea parte din proprietatea publica a statului si, conform legii 10/2001, face exceptie de la restituire.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

budaca romica

03 Jan, 2011 10:39

toate bune la multi ani

pentru domnul care nu se semneaza

31 Dec, 2010 06:24

distinse" domn,, care ai lansat comentariul acesta pe net benlian tacvor este tatal lui benlian mari asa ca sa stai cuminte in banca matale ce ai sa-mi spui vino in instanta si spune nu faci tu partajarile care are dreptate si care nu o sa le faca instanta asa ca sa stai linistit..

pentru dl budaca

27 Dec, 2010 22:20

dl romica,dumneata esti o cioara din giurgiu care ai intrat cu forta in casa dne,i mari benlian,tu ai revendicat ce are dna mari dar nu poti revendica averea familiei tacvor . vecinii tai o sa fie martori intrun proces contra ta.

popescu maria

15 Dec, 2010 15:01

De ce? Cum sa putut? Intrebari la care oamenii de rand care au trecut prin tribunalele din Romania cred ca au aflat raspunsu . DREPTATEA LA NOI ESTE DE VANZARE.URmatoarea intrebare logica ar fi "CAT DE MARI AI BUZUNARELE?" . Daca toti oamenii care au litigi cu notarul Joita Botezatu ar conlucra ar putea fi o voce care se poate auzi indiferent de obstacole.Dar un singur om din alte mii?

Budaca Romica

05 Nov, 2010 12:38

ma numesc Budaca Romica si ma uit la diverse articole in care se vorbeste de sediul curtii de conturi din Constanta in care sa dovedit clar ca sa produs o infractiune de fals si uz de fals a lui benlian alexandrina din bucuresti si a" maestrului Despina Gheorghe,,procuratorul lui enlian Alexandrina care nu avea nici o calitate de mostenitoare a familiei Benlian Tacvor care la decesul dumnealui a ramas ca mostenitori sotia Benlian Haigazduhi si terei copii pe numele de Benlian Haig decedat in anii 1989 ,Benlian Magirdici decedat in anii 1997 , si Benlian MARI decedata in anii 2000 lasindumi un testament in care eram instituit legatar universal la intreaga masa succesorala a familiei Benlian Tacvor ,ceia ce a incercat Benlian Alexandrina sa dezbata succesiunea de pe urma lui Benlian Tacvor la Bucuresti la doi notari nu sa putut din motivul sa nu sia dovedit calitatea de mostenitor a familiei Benlian Tacvor , si daca nu a putut sa dus la Constanta la Notarul JOITA BOTEZATU si acolo sa putut fara nici o rezerva .si acum voi face comentariu cum sa putut acolo ca Constanta executa aceasta operatiune foarte rapida.Benlian Alexandrina era casatorita cu Benlian Etvatd tatal lui Benlian Etvard il chema Benlian Levon care la rindul sau era var cu Benlian Tacvor si aici a gasit doamna notar JOITA BOTEZATUL introducerea la tot ce a fost pe numele Benlian intrun singur "CERTIFICAT DE CALITATE DE MOSTENITOR,,in ideia de a duce in euare instante le de judecata nici supt o forma nu sar fi putut face asemenea act norman din punct de vedere legal din moment ce la data decesului Benlian Levon varul lui Benlian Tacvor era ca mostenitori in linie dreapta din prima clasa de mostenitori sotia si cei trei copii mentionati mai sus cam asa au stat lucrurile despre imobilul unde isi desfasoara activitatea curtea de conturi constanta din cite stiu si mam iteresat chiar si la camera notarului din Bucuresti sucesiunele se dezbat unde defunctul a avut ultimul domiciliul chiar eu am cerut prnto adresa camerei notarilor de la Bucuresti dezbaterea succesiunii parintilor mei decedati la Botosani sa fac in Bucuresti si miau dat raspunsul ca nu se poate decit pe raza unde defunctul a decedat ,intrebare in cazul notarului JOITA BOTEZATU cum a putut face la Constanta acel "CETIFICAT DE CALITATE DE MOSTENITOR,,in care notarul scria in el "ACEST CERTIFICAT DE CALITATE DE MOSTENITOR NU POATE DOBINDI BUNURI MOBILE SAU IMOBILE DECIT DUPA EMITEREA CERTIFICATULUI DE MOSTENITOR,,atunci cum oare a dobindit?? domnilor sun foarte multe de comentat iam facut plingere penala lui Joita Botezatul ma opresc aici si daca presa este interesata de acest articol eu va pot sta la dispozitie mult mai pe larg in aceste nereguli .....Toate bune

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 658

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 553

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 715

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 975

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1288

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1567

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 971

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 762

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 815

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 683

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 587

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1005

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 614

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 741