Caz șocant în Giurgiu! Un polițist a agresat fizic o tânără. Ce măsuri ia Ministerul de Interne

Foto cu rol ilustrativ
  • Conducerea IPJ Giurgiu a sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.
 
Ca urmare a luării la cunoștință, în data de 6 octombrie 2023, ora 7.00, a faptului că în spațiul public au apărut imagini cu un polițist care agresează fizic o tânără dintr-o casă de tip familial, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a dispus efectuarea, de urgență, a unor verificări din care a reieșit că incidentul a avut loc în data de 14 aprilie 2023 în timpul unei intervenții la un centru aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Interne.
 
Conducerea IPJ Giurgiu a sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.
 
Conducerea Ministerului Afacerilor Interne atrage atenția asupra responsabilităților pe care le au cadrele MAI cu privire la protejarea cetățenilor și se delimitează de orice comportament contrar.
 
Fiecare angajat are obligația să dea dovadă de profesionalism și conduită ireproșabilă în timpul interacțiunilor cu cetățenii, cu atât mai mult când este vorba de categorii vulnerabile.
 
Fiecare misiune trebuie desfășurată în spiritul respectului pentru lege și pentru cetățean.
 
Comunitatea așteaptă de la polițiști implicare și sprijin în rezolvarea problemelor, solicitudine și corectitudine. Orice alt tip de abordare trebuie sancționată!
 

„Precizăm faptul că la nivelul IPJ Giurgiu, în luna septembrie, au fost luate o serie de măsuri proactive pentru gestionarea eficientă a cazurilor în care sunt implicați minori”, precizează sursa citată.

 
Astfel, s-au întreprins demersuri pentru asigurarea prezenței unui ofițer-psiholog la cazurile în care sunt implicați minori, pentru gestionarea corespunzătoare a situațiilor delicate și acordarea de sprijin și consiliere de specialitate în caz de nevoie.
 
De asemenea, s-a dispus reinstruirea polițiștilor cu privire la modul de intervenție in situația producerii unor evenimente în centre pentru minori.

 
Totodată, pentru protejarea minorilor și prevenirea unor situații de risc de orice fel, polițiștii vor intensifica misiunile de patrulare în zona centrelor pentru minori/caselor de tip familial. În plus, vor fi continuate activitățile de prevenire prin polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Aceste activități se vor desfășura cu implicarea Inspectoratului Școlar Județean și al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, asigurându-se inclusiv instruirea personalului cu privire la sesizarea polițiștilor în situația producerii unor evenimente în care sunt implicați minori, a încheiat sursa citată.
 

 
 
Citește și:
Galați: Elev de clasa a X-a găsit cu substanțe suspecte într-o instituție de învățământ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reprezentantele Organizației Județene de Femei Constanța a Partidului Social Democrat vor oferi daruri cu prilejul Paștelui

01 May 2024 100

ANM Ploile și vijeliile se extind în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea pe litoral

01 May 2024 160

Alpha Builders Group SA va edifica două blocuri turn de 12 etaje în Mamaia. Dezbaterea publică, organizată de APM Constanța pe 22 mai

01 May 2024 177

Judecătorii explică de ce a pierdut Primarul Constanței procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MOTIVARE)

01 May 2024 193

Premiile UNITER se decernează în această lună Până când pot fi votați Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța

01 May 2024 167

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj cu ocazia zilei de 1 Mai! Ce spune despre motanul Caramel

01 May 2024 221

Județul Constanța Patrulele de poliție acționează în Vama Veche și 2 Mai – Anunțul IPJ

01 May 2024 161

Cazul City Insurance SA - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Tribunalul București anunță noul termen

01 May 2024 190

Județul Constanța Vama veche, asaltată de turiști! (VIDEO)

01 May 2024 323

Muzeul de Artă Populară Constanța Pregătiri pentru întâmpinarea paștelui

01 May 2024 174

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 256

IPJ ClujUrmărit în trafic

01 May 2024 154

Polițiștii, sesizați pentru un conflict între concubini, au întocmit dosar penal pentru altă cauză

01 May 2024 218

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 220

Semnalizare inedită în trafic pe o stradă intens circulată din Tomis Nord din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 518