CJC Protocol de colaborare pentru protejarea siturilor arheologice din județul Constanța

  • Protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Constanţa– Institutul Național al Patrimoniului – Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan”, semnat astăzi!

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, managerul Institutului Național al Patrimoniului, Ștefan Bâlci și directorul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan”, Eugen Nicolae, au semnat astăzi, protocolul tripartit de colaborare, ce vizează protejarea siturilor arheologice din județul Constanța. Acest document reprezintă o continuare a vechiului protocol de colaborare derulat între cele trei instituții, în intervalul 2017-2020.

La întâlnire au participat, de asemenea, vicepreședintele CJC, Petre ENCIU, precum și reprezentanți ai Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și ai Direcției Generale de Proiecte din cadrul CJC.

Semnarea acestui protocol este un demers important la nivel național care oferă foarte multe avantaje. Îmi doresc ca soluțiile propuse să conducă la un rezultat final apreciat la nivel național, iar patrimoniul cultural dobrogean restaurat și pus în valoare, să reprezinte un pol important în dezvoltarea durabilă a județului Constanța. În acest sens, instituția pe care o conduc, va asigura tot suportul solicitat – Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.


 Tot astăzi, la sediul Institutului Național al Patrimoniului, a avut loc o întâlnire de lucru cu toți factorii implicați în derularea proiectului „Restaurarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria”. Scopul principal al întâlnirii a vizat identificarea unor soluții punctuale de deblocare a impasului administrativ în care se află, la acest moment, proiectul european.

 Vreau să îmi exprim mulțumirea, față de reprezentanții Ministerului Culturii pentru că au răspuns eficient solicitărilor noastre, prin implicarea activă în deblocarea din punct de vedere legal a unei situații delicate în care se află astăzi acest proiect. De asemenea, apreciez efortul, promptitudinea și asumarea reprezentanților Institutului de Arheologie, care au susținut și sprijinit acest proiect în toate etapele sale de realizare. Îmi doresc ca împreună să identificăm cele mai corecte soluții tehnice pentru ca această investiție să fie finalizată – a mai declarat Mihai Lupu, Președintele CJC.


Sursă foto: Facebook/Consiliul Județean Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inexplicabil! CJC-ul lui Țuțuianu a renunțat la proiectul eligibil al miniporturilor turistice în favoarea construcției unui nou acvariu care grevează bugetul

10 Apr 2021 877

Ce notă a obţinut Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, la evaluarea anuală?

09 Apr 2021 801

Pronunțarea în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, amânată de Tribunalul Constanța

06 Apr 2021 1446

Zi importantă pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

06 Apr 2021 582

Un fost ministru din guvernul Ponta a devenit consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Constanța

06 Apr 2021 1678

Bugetul Consiliului Județean Constanța, în dezbatere publică

02 Apr 2021 373

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

01 Apr 2021 1601

High Construct Project a câștigat serviciile de verificare tehnică faza DALI pentru imobilele Buzău și Lotus din Eforie Sud

29 Mar 2021 2151

Închisoare cu executare, în primă instanță, pentru un fost inspector al CJC. Procesul continuă la Curtea de Apel

29 Mar 2021 1341

Consiliul Județean vrea un milion de euro pentru reducerea disparităților sociale și economice în rândul comunităților de etnie romă din județul Constanța

27 Mar 2021 701

ZIUA LIVE. Petre Enciu, vicepreședinte CJC “Reabilitarea MINAC în pericol. Proiectantul nu și-a făcut temele. Va intra în curând pe penalități. Sper să nu se ajungă la rezilierea contractului”!

26 Mar 2021 1479

ZIUA LIVE Vicepreședintele CJC, Petre Enciu - „Avem multe proiecte în domeniul Sănătății. Spital Universitar, Municipal și Județean, la Constanța”

25 Mar 2021 816

Proiectul de buget al Consiliului Județean Constanța, în dezbatere publică

25 Mar 2021 498

Aleșii județeni au stabilit componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Ce alte proiecte au fost adoptate în ședința Consiliului Județean?

25 Mar 2021 858

ZIUA LIVE. Petre Enciu prezintă stadiul proiectelor cu fonduri europene derulate de Consiliul Județean Constanța

24 Mar 2021 2064