Comisarul sef Dancu inca trage ponoasele somnului lui Nicusor Constantinescu

1199912669.jpg

Seful politiei rutiere, comisarul sef Constantin Dancu si-a dat, pentru a doua oara, in judecata superiorii

Cel de-al doilea proces isi are "obarsia" tot in episodul Nicusor Constantinescu, surprins dormind un somn profund la volanul autoturismului, in intersectia de la Capitol. Desi s-a banuit ca presedintele Consiliului Judetean Constanta, scos pe brate din masina de oamenii sai, era baut, politistii prezenti la fata locului nu au intervenit. Toti au fost sanctionati, unii dintre ei cu pedepse mergand pana la excluderea din Politie, pe motiv ca nu au actionat corespunzator. Printre cei "pedepsiti" s-a numarat si comisarul sef Constantin Dancu, seful Serviciului Politiei Rutiere, sanctionat cu diminuarea salariului pe o perioada de trei luni. Ofiterul a refuzat, insa, sa accepte faptul ca ar avea vreo vina in desfasurarea evenimentelor din seara respectiva, si a actionat in instanta forurile care au decis sanctionarea lui. A pierdut la Tribunal, dar a atacat hotararea instantei, iar, in prezent, dosarul se afla la Curtea de Apel Constanta. Somnul la volan al lui Nicosor Constantinescu a avut, insa, si alte consecinte. Imediat dupa ce episodul respectiv comisarul sef Constantin Dancu a fost supus unui foc automat de controale venite din partea Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta si Inspectoratul General al Politiei Romane, nu mai putin de 13, unul dintre acestea finalizandu-se cu o cercetare prealabila. Procedura acesteia a fost insa destul de ciudata. Doi indivizi de la IGPR au puricat pe indelete toate hartiile, dupa care au plecat refuzand sa intocmeasca un proces-verbal, in care sa arate daca totul este roz sau nu. La insistentele lui Constantin Dancu, au dat numai din mana, asigurandu-l ca totul este in ordine. Dupa care s-au prezentat in biroul chestorului Mircea Vasile Bargoz, pe atunci proaspat numit in functia de sef al IPJ Constanta. Desi procedura obliga, sefului Politiei Rutiere nu i s-a permis sa asiste la discutii. In schimb, a aflat ulterior ca fusese sanctionat cu mustrare scrisa, desi nu fusesera gasite niciun fel de nereguli. Pentru ca este convins ca acel sir de 13 controale si cercetarea disciplinara au fost efectuate pentru ca cineva ii cauta nod in papura, iar cei doi ofiteri de la IGP venisera de la Bucuresti, comisarul sef Constantin Dancu a deschis cel de-al doilea proces, prin care a actionat in instanta IPJ si IGP Constanta. Prin actiunea in justitie, seful SPR contesta atat procedura desfasurarii cercetarii prealabile, sanctiunea propriu-zisa, cat si modalitatea in care a fost aplicata. Aceasta deoarece, desi cercetarea s-a facut de catre IGPR, sanctiunea a fost dispusa de catre IPJ Constanta. Dosarul se afla, in prezent, pe rolul Tribunalului Constanta, si se afla in faza administrarii de probe.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 420

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 449

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 685

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 584

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 542

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 776

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 559

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 667

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 713

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 582

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 787

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3407

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14213