De ce nu au făcut recurs procuroriiAnchetă rapidă pentru Nikitas de la Callatis Therm

cap_7.jpgSurse avizate susţin că faptul că procurorii nu au mai declarat recurs împotriva hotărârii instanţei din Mangalia - care a emis mandatul de arestare pentru 15 zile, în loc de 29, cum solicitase acuzarea - ar fi un indiciu al faptului că procurorii ar fi vrut să meargă pe varianta unei anchete „la foc continuu", ce ar fi fost gata în cele 15 zile, cât era valabil mandatul de arestare

„Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Simion Nikitas Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 10 din 16 februarie 2012, emis de Judecătoria Mangalia, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză", au hotărât judecătorii Tribunalului Constanţa, în pofida procurorilor care l-ar fi văzut în cătuşe pe directorul Callatis Therm SA măcar două săptămâni. Timp în care, eventual, s-ar finaliza ancheta, iar Nikitas Adrian Simion ar fi deferit instanţei. În acest sens, este de precizat că de la bun început procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cei care au cerut sus şi tare la instanţa din Mangalia arestarea preventivă a tânărului afacerist, s-au mulţumit cu cele 15 zile de arest pe care acesta le primise iniţial, astfel că nu au mai făcut recurs pentru a cere mai multe zile în beci pentru Simion. Surse apropiate anchetei spun că nu este exclus ca acesta să fie un semnal al faptului că acuzarea vrea o anchetă rapidă, ce ar dura maxim două săptămâni, cât mandatul iniţial de arestare, revocat ulterior de judecătorii Tribunalului Constanţa.

Hotărârea Tribunalului Constanţa, care a admis vineri recursul declarat de directorul general al SC Callatis Therm SA împotriva arestării sale preventive, se pare că ar fi dat puţin peste cap planurile procurorilor. Pentru a pronunţa soluţia de eliberare pentru „grecul" Nikitas, completul prezidat de magistratul Laura Monica Tănase şi format din judecătorii Antoneta Ardeleanu şi Marinela Mitan a casat hotărârea de la Mangalia şi a reţinut cauza spre rejudecare. În urma rejudecării, instanţa a hotărât respingerea propunerii de arestare preventivă şi punerea de îndată în libertate a suspectului.

Ce ziceau procurorii

callatis_therm.jpg

În aceste condiţii, Nikitas Simion, directorul general al Callatis Therm SA, a părăsit celulele Arestului IPJ Constanţa vineri seara, imediat după pronunţarea soluţiei. Aproape împotriva voinţei anchetatorilor. Surse avizate susţin că faptul că procurorii nu au mai declarat recurs împotriva hotărârii instanţei din Mangalia - care a emis mandatul de arestare pentru 15 zile, în loc de 29, cum solicitase acuzarea - ar fi un indiciu al faptului că procurorii ar fi vrut să meargă pe varianta unei anchete „la foc continuu", ce ar fi fost gata în cele 15 zile, cât era valabil mandatul de arestare. Atâta doar că judecătorii Tribunalului par să fi dejucat planurile procurorilor, eliberându-l pe directorul general al Callatis Therm. Adică acelaşi Nikitas despre care procurorii au afirmat că „din probele administrate, rezultă indicii temeinice că acesta a săvârşit infracţiunea de şantaj şi abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele infracţiuni aflate în concurs real". „Inculpatul, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC Callatis Therm SA a gestionat de aşa manieră activitatea societăţii, încât a stopat furnizarea agentului termic către populaţie în sezonul rece 2011-2012, încercând să determine prin aceasta, precum şi prin presiunea exercitată de către locuitorii oraşului Mangalia, autorităţile locale să plătească mai multe sume de bani". Acestea erau argumentele aduse de procurori la Mangalia pentru arestarea „grecului", pe care îl acuzau că ar fi un pericol public. Din nefericire pentru ei, judecătorii Tribunalului Constanţa nu l-au perceput pe Simion ca periculos.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 716

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 597

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 740

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 998

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1335

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1598

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1000

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 791

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 624

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 832

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 703

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 592

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1036

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 622

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 750