DNA acuză - evaziune de peste 20 de milioane de euro Tribunalul Bucureşti nu-i dă voie unui inculpat să ia legătura cu şefii Insulei Ovidiu

Tribunalul Bucureşti continuă judecata în dosarul în care Peter Attila Racz, din Oradea, şi fraţii Ion şi Stelian Livadariu, din Constanţa, patronii complexului de agrement „Insula Ovidiu”, sunt acuzaţi că, împreună cu alte persoane, ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu circa 20 de milioane de euro.

Dosarul cauzei a fost înregistrat pe rolul Tribunalului aproape de jumătatea lunii decembrie 2011, iar până în prezent a fost deschis de aproape 20 de ori. La ultima şedinţă, potrivit portalului instanţelor de judecată, judecătorii au admis cererea de decontare a cheltuielilor de transport formulată de martorul Mihai Catargiu, pentru cele două deplasări pe ruta Constanţa - Bucureşti şi retur, din zilele de 19 februarie şi 19 martie. Mai mult decât atât, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată cererea formulată de inculpatul Dumitru Costache privind încuviinţarea de a lua legătura cu inculpaţii Ion Livadariu şi Stelian Livadariu. Cele două decizii mai sus precizate nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Ce spunea Anticorupţia în 2011  

La data de 20 decembrie 2011, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, prin intermediul comunicatului 847/VIII/3, că s-a dispus trimiterea în judecată a lui Peter Attila Racz. Acesta este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la evaziune fiscală. În acelaşi dosar, Dumitru Costache este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, în timp ce fraţii Ion şi Stelian Livadariu sunt bănuiţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi instigare la evaziune fiscală. Procurorii DNA îi acuză pe Costel Iordache şi pe Tudor Bodeanu, ambii administratori de fapt ai SC Texas Grup SRL Slobozia, de aderare la un grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, iar Viorica Cristea, contabil al unităţii comerciale, este acuzată de aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Direcţia Naţională Anticorupţie spune că în sarcina lui Florin Ciocoi, administrator de drept al SC Texas Grup SRL Slobozia, s-a reţinut infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală, în timp ce Corneliu Harasim este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală. În aceeaşi cauză penală, Adrian Botescu, şeful Birou Controlul Calităţii Serviciului la SC Oil Terminal SA, este acuzat de DNA de „sprijinire a grupului infracţional organizat condus de Racz Peter Attila şi favorizarea infractorului”, în timp ce Carmen Stroie, şef laborator la SC Ecodiesel SRL, este bănuită de aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la favorizarea infractorului. Dumitru Vişan este cercetat pentru aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală şi favorizarea infractorului, în timp ce Mihăiţă Calcan, Valentin Adrian Constantin, Gheorghe Ion şi Cornel Aurelian Neacşu sunt suspectaţi de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezilierea contractului pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, dintre Actaeon Invest SA și CJC, pe masa Tribunalului

14 May 2024 241

Un jandarm și doi polițiști, din Constanța, achitați pentru purtare abuzivă! Nemulțumiri în instanță

12 May 2024 489

Vești bune pentru Shakira. Ce s-a întâmplat cu problemele juridice pe care le avea în Spania?

09 May 2024 506

Constănțeanul care a încercat să oprească în instanță ridicarea mall-ului cu cinema de pe Șoseaua Mangaliei cere anularea contractului de vânzare a terenului!

08 May 2024 7452

Teren în Faleză Nord, recâștigat de Apele Române de la Primăria Constanța! Ce au invocat judecătorii pentru a radia dreptul de proprietate al municipalității (MOTIVARE)

03 May 2024 774

Tribunalul Constanța, obiectiv în 2024 – o soluție revoluționară pentru înregistrarea ședințelor de judecată, cu transcrierea automată a declarațiilor! (DOCUMENT)

02 May 2024 600

Contestația pe legea electorală, respinsă și în apel Feliciei Ovanesian poate candida!

02 May 2024 504

Achitare pentru un brancardier din Spitalul Județean Constanța, acuzat de trafic de influență! Procurorii, nemulțumiți

01 May 2024 661

Fiul unui fost consilier județean PNL, proces cu Primarul Municipiului Constanța, pentru un teren de pe strada Traian! Decizia Curții de Apel (MINUTA)

30 Apr 2024 773

Judecătorii de la Tribunal au suspendat procesul între Consiliul Local Limanu și afaceristul Marius Bărbat, fost comisar în cadrul Serviciului Antifraudă

28 Apr 2024 578

Judecătoria a menținut decizia Biroului Electoral Năvodari în cazul candidaturii lui Nicolae Matei. Mai poate face apel la Tribunal!

28 Apr 2024 556

Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe trenuri au fost preluate de primărie. Decizia Tribunalului (MINUTA)

25 Apr 2024 424

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 1182

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 834

LIVE Text Vlad Matei Pascu, la Tribunalul Constanța. Instanța a rămas în pronunțare (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 1317