Doi pompieri răniți în timpul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Unul dintre aceștia, transportat la spital (GALERIE FOTO)

Un subofițer din cadrul ISU Dobrogea a fost rănit în timpul intervenției de la Rafinăria Petromidia Năvodari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea pompierul prezintă traumatism la unul dintre membrele inferioare și a fost transportat la spital cu o ambulanță din cadrul SAJ Constanța.

De asemenea, un pompier din cadrul combinatului Petromidia a acuzat dureri la membrele inferioare, dar a refuzat transportul la spital. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, în jurul orei 15.00 pompierii au fost solicitați prin apel unic de urgență să intervină la Rafinăria Petromidia pentru lichidarea unui incendiu.

„Intervin peste 70 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea. Din fericire nu au fost identificate victiume. Au fost trei angajați pe stația de hidrocracat care din fericire s-au autoevacuat. Intervenim cu 9 autospeciale de stingere, autospeciala pentru victime multiple, echipaj CBRN, 5 echipaje  SMURD, 8 SAJ și două autoscarări plus echipajele de pompieri din cadrul Rafinăriei.

Din ordinul inspectorului general de la nivelul IGSU s-a decis să vină în ajutor 9 autospeciale de la București-Ilfov, Ialomița, Călărași, Tulcea. De la ISU B-IF vin în ajutor 4 roboți de stingere. În jurul orei 15.44 a fost emis un mesaj RO-Alert pe raza localității Năvodari ca urmare a degajărilor mari de fum.
 
Totodată, echipajul CBRN a efectuat măsurători la fața locului și nu au fost identificate măsuri peste limita normală ce ar putea pune în pericol populația. Incendiul a izbucnit la instalația de hidrocracat. Intervenția este foarte dificilă. Colegii se focalizează pe localizarea și lichidarea incendiului după ce au fost făcute căutări de victime. Vom reveni cu cauza producerii incendiului“ - a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISu Dobrogea, Ana Maria Stoica. 

Citește și: 

LIVE VIDEOExplozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eroii zilei! Ei sunt pompierii care au intervenit la stingerea incendiului de la rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 4329

IGSU Prima misiune a autospecialei transport roboți, la incendiul de la rafinăria Petromidia Năvodari

21 Jun 2023 1279

LIVE VIDEO Explozie urmată de incendiu violent la Petromidia Năvodari. Planul Roșu de intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jun 2023 19749

Incendiu la o cisternă cu motorină, în incinta unei rafinării din Ploieşti

10 Nov 2020 1588

Explozie urmată de incendiu la rafinărie!

01 Dec 2016 2233