Elevi sechestrati de seful de post

1203713935.jpg

Familia unui baietel din localitate il acuza pe seful de post ca ar fi comis un abuz, incalcandu-si atributiile

De comiterea acestuia nu ar fi strain nici directorul scolii, Pompiliu Tasala. Comanda politiei constantene afirma ca politistul a actionat conform legii. Scandalul a izbucnit in urma cu cateva zile, cand cativa baieti din clasa a V-a, elevi la Scoala Generala din localitate, au inceput sa faca nebunii in recreatie. Au sarit pe banci, au inceput sa se alerge prin clasa. Drept pedeapsa, directorul Pompiliu Tasala a trecut la masuri drastice. A intocmit o lista cu toti cei care dadusera dovada de comportament necorespunzator si a dat-o sefului de post, agentul Dan Sima, pentru ca acesta sa-i "sperie" putin pe zvapaiatii care distrusesera clasa. La orele pranzului, agentul a mers la scoala si i-a "ridicat" pe trei din cei cinci copii direct din ora de geografie, ducandu-i la sediul postului de politie. Copii afirma ca aici le-a tinut o cuvantare si i-a speriat cu insigna si arma lui de om al legii, dupa care seful de post a binevoit sa-i cheme pe parinti. Vasilica Chivu, mamica elevului Danut Claudiu Chivu, in varsta de 12 ani, s-a hotarat sa ia atitudine fata de ceea ce considera a fi un abuz comis impotriva fiului sau. "Seful de post mi-a luat copilul de la scoala, fara sa ma anunte, desi este minor si nu putea fi luat decat in prezenta mea. Am aflat de la o vecina ca fiul meu este la politie. Asa ceva este inacceptabil. Mi-am gasit copilul plangand in fata sediului politiei", a precizat Vasilica Chivu, care a marturisit ca i-a cerut socoteala sefului de post. "I-am spus agentului Sima ca, in opinia mea, nu era necesar sa se ajunga aici. Problema putea fi rezolvata intre mine si directorul scolii. Mi-am gasit copilul traumatizat si nu cred ca o astfel de atitudine este demna de un politist", a declarat mama baiatului. In plus, aceasta sustine ca s-a plans si dirigintei Mariana Popescu, dar singurul raspuns al acesteia a fost: "Lasa, ca nu ti l-a omorat nimeni!".

Politia afirma ca actiunea a fost legala

Inspectorul Radu Croitoru, purtator de cuvant al IPJ, afirma ca agentul Sim, a mers la scoala si, in prezenta directorului scolii, i-a poftit pe elevi sa il urmeze la sediu. Aici i-a rugat sa astepte pana vor sosi parintii, pe care i-a chemat de urgenta. Legea interzice numai anchetarea unui minor in lipsa parintilor, dar este perfect legala sa conduci la sediu un elev care a comis o abatere, declara sefia politiei constantene. In vreme ce Vasilica Chivu afirma ca fiul sau nu a fost printre scandalagii, localnicii sustin ca intre familia baiatului si directorul scolii exista niste conflicte mai vechi, iar Pompiliu Tasala l-ar fi trecut pe lista pe Danut Claudiu Chivu numai pentru a se razbuna pe parintii acestuia. Se pare ca, in vara trecuta, directorul a avut o altercatie cu mama copilului, pe motiv ca muzica ce razbatea din curtea acesteia ii impiedica fiul sa invete pentru sesiune.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 459

Ovidiu Cupșa, varianta optimă a AUR pentru Primăria Municipiului Constanța (VIDEO)

23 Nov 2023 1714

Condamnare pentru sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (DOCUMENT)

16 Nov 2023 6402

IPS Teodosie, despre înregistrările apărute în mediul online „Nu există şi nu a existat niciodată o relaţie de colaborare instituțională între IPS Teodosie şi persoana din înregistrările apărute în spaţiul public“

07 Aug 2023 1212

Arhiepiscopia Tomisului are un nou purtător de cuvânt

03 Aug 2023 5016

Guvernul a aprobat înființarea Registrului Național de Cancer

03 Aug 2023 1087

Mihai Constantin, numit purtător de cuvânt al Guvernului României

13 Jul 2023 1061

Fost procuror din Constanța, director al Direcției de inspecție pentru judecători, în cadrul IJ

28 Mar 2023 2197

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență Asociaţia Rugby XV Constanţa!

07 Feb 2023 1817

LIVE Măsurile luate la nivelul MAI pentru siguranța participanților la Festivalul Neversea (GALERIE FOTO)

07 Jul 2022 1713

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, despre geamandurile în formă de cruce "Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers"

16 Jun 2022 2046

ZIUA LIVE „Zonele fierbinți“ de pe litoral, din punct de vedere al infracțiunilor

04 May 2022 1548

Accident pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

17 Feb 2022 1619

Incendiu ATI Covid Constanța Încă o femeie a murit. Avea 80 de ani și era internată în stare gravă

08 Oct 2021 1708

Una dintre gloriile echipei de rugby Farul Constanţa Colonelul Sorin Trancă iese la pensie! – „Sunt mândru că am îmbrăcat haina militară“

01 Oct 2021 4676