IGSU Salvatorii au intervenit la aproximativ 4000 de solicitări în week-end

Pompieri în misiune. Foto: IGSUÎn acest sfârșit de săptămână (14-16.10.2022), la nivel național, pompierii militari au gestionat 3.991 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 3.345 de solicitări.
 
Potrivit IGSU, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 162 de incendii, precum și în alte 462 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.
 
Din totalul celor 162 incendii, 65 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată și deșeuri menajere), fiind afectate aproximativ 85 ha de teren.
 

„Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 22 de accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 7 persoane și-au pierdut viața.
 
De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 30 persoane aflate în dificultate“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.

 
Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:
 
❗O intervenție complexă a avut loc vineri, în județul Vaslui, unde echipajele operative au acționat pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o casă de pe raza localității Codăești. La sosirea forțelor de intervenție, arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Pe timpul acțiunii de stingere, o victimă a fost găsită decedată, iar echipajul SMURD a asistat medical o persoană, ulterior aceasta fiind transportată la spital. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
 
O misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor militari din județul Constanța  a avut loc sâmbătă, în municipiul reședință de județ, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la Arhiepiscopia Tomisului. Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau violent, cu degajări mari de fum, la nivelul acoperișului mansardei, pe o suprafață de aproximativ 800 mp. După mai multe ore de luptă cu focul, salvatorii au stins incendiul, eliminând riscul de propagare la întreaga construcție.
 
❗O intervenție care a presupus efort susținut din partea echipajelor operative a avut loc pe parcursul zilei de duminică, în județul Suceava, localitatea Zvoriștea, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu la o casă. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta violent, generalizat, la acoperișul casei și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la întreaga locuință. Pe timpul misiunii, echipajul SMURD a acordat asistență medicală pentru o victimă, ulterior aceasta a fost transportată la spital. După mai multe ore de luptă continuă cu focul, incendiul a fost lichidat, limitând propagarea la întregul imobil.
 

„Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor

15 May 2024 230

Tulcea Campania „Detector pentru viață”, ajunsă la final (FOTO)

14 May 2024 329

IGSUBilanțul misiunilor

14 May 2024 202

IGSUO intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore

30 Apr 2024 275

IGSU Recomandările pompierilor, în prag de sărbători

26 Apr 2024 451

IGSUBilanțul misiunilor

25 Apr 2024 263

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

23 Apr 2024 246

IGSUBilanțul misiunilor

22 Apr 2024 250

IGSUBilanțul misiunilor

18 Apr 2024 264

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 534

IGSUBilanțul misiunilor

17 Apr 2024 275

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 725

IGSUSiguranța voastră este prioritatea noastră! Peste 4.800 de intervenții în acest weekend!

15 Apr 2024 295

IGSU Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 258

IGSU Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri

11 Apr 2024 314