În Joia Mare, la Constanța! Băut și fără permis, oprit cu 11 focuri de arme de polițiști, după o urmărire ca în filme (VIDEO)

Poliția Constanța - foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Urmărirea a început în Constanța și s-a terminat pe un câmp din afara localității Lazu!

Nu mai puțin de 11 focuri de armă! Atât le-au trebuit polițiștilor din Constanța să oprească o mașină condusă de un cetățean băut, care nici nu avea permis de conducere!

Urmărirea, demnă de filmele de acțiune produse la Hollywood, a început în municipiul Constanța și s-a terminat abia pe un câmp din afara localității Lazu, pe DN 39E.

Totul a început când agentul șef Cosmin Guicilă, din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța, a obsevat un vehicul mergând haotic pe străzile din oraș.

A sunat în dispecerat și a fost alertată și patrula din cadrul Secției 5 Poliție, formată din agent Adelin Șerban și agent Eduard Badea.

Iată firul evenimentelor, făcut public de subinspector Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța:

Noaptea trecută, în jurul orei 23.30, colegul nostru, agent șef Cosmin Guicilă, din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Constanța, se afla în timpul liber, în autoturismul unui prieten, când a observat un vehicul mergând haotic pe străzile din municipiul Constanța. Datorită experienței ca polițist rutier, Cosmin și-a dat seama imediat că ceva nu este în regulă, așa că a sunat în dispecerat și a solicitat sprijin de la cea mai apropiată patrulă de poliție, continuând să urmărească autoturismul în cauză și ținând legătura cu colegii săi.

Pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, patrula de poliție din cadrul Secției 5, formată din agent Adelin Șerban și agent Eduard Badea, a ajuns din urmă autoturismul care circula haotic, însă șoferul nu a oprit, în ciuda semnalelor acustice și sonore repetate ale polițiștilor.

Pentru a-l determina să oprească, după somațiile legale, la intersecția DN 39E cu Șoseaua Mangaliei, unul dintre polițiști a executat 3 focuri de armă, de avertisment, în plan vertical. Întrucât autoturismul și-a continuat deplasarea, polițistul a efectuat alte 8 focuri de armă, în direcția vehiculului, până când acesta a fost oprit, pe un teren agricol de la periferia localității Lazu.


Bărbatul a fost imobilizat și încătușat de către Adelin și Eduard, ajutați de Cosmin, care s-a aflat tot timpul în spatele lor, pentru a le oferi sprijin, la nevoie.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că șoferul, de 51 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Sursa video: IPJ Constanța

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni recente ale Poliției. Amenzi la Costinești, Năvodari și Hârșova!

03 May 2024 458

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 505

Știri Constanța Conducere periculoasă pe bulevardul Mamaia!

03 May 2024 553

Scandal în București Bărbat, împușcat de polițiști, după ce și-a amenințat sora cu cuțitul!

03 May 2024 387

Trimitere în judecată, de ultim moment, la Constanța! S-a implicat Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română

01 May 2024 818

Știri Constanța azi O persoană decedată găsită în dreptul hotelului Sulina din Mamaia, înecată (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 1118

Poliția Română Peste 400 de premise reținute, în doar 24 de ore

26 Apr 2024 416

Reguli de circulație, jocuri și desene la Constanța. Întâlnire între polițiști și copii (FOTO)

25 Apr 2024 489

Știri Constanța Autoturism oprit pe o stradă din Hârșova! Ce a descoperit Poliția?

25 Apr 2024 619

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 646

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 326

România Se fac înscrieri la Școala de Poliție! Vezi de când

23 Apr 2024 582

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 425

Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării“! Ce nereguli au fost constatate în județele Constanța și Tulcea

20 Apr 2024 456

Controale ale polițiștilor în municipiul Constanța. Amenzi de 35.000 de lei

19 Apr 2024 408