Infernul de pe Grindeanu Oameni rămași în stradă, în plină iarnă, la Constanța. Cronologia unui dezastru

  • Un incendiu a izbucnit la un imobil din Constanța, pe 16 decembrie, la ora 00:58
  • Pompierii au intervenit prompt și au declarat Planul Roșu la 1:52
  • Imaginile de pe camerele de supraveghere ale unui imobil surprind două persoane care fugeau de la fața locului la câteva secunde înainte de producerea incendiului
  • Suspecții ar fi doi minori
 
 
Ora 00.58, un apel la 112 anunța un incendiu la subsolul unui imobil situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu nr. 6. La 3 minute de la apel a ajuns o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, iar la ora 01.07 a ajuns prima autospecială de stingere aparținând ISU Constanța, de la Departamentul Port.
 

Planul Roșu



 
La mai puțin de o oră de la apelul la 112 a fost declarat planul roșu de intervenție, unde 250 de persoane au fost evacuate din cele 123 de apartamente ale imobilului din zona Km. 4-5. 100 de persoane au avut nevoie de asistență de la cele trei autospeciale cu scară pentru a fi coborâte de pe terasa imobilului și de la balcoane. Dintre toate persoanele, 70 erau copii. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, dar pierderile materiale sunt semnificative, mai ales în prag de sărbătoare. 37 de autoturisme distruse, aproximativ 35 de apartamente au fost afectate de foc, zeci de apartamente afectate de ape și alte zeci afectate de fum. Din fericire, structura de rezistență a blocului nu a fost afectată conform celor declarate de Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, care a precizat că trebuie să fie refăcute toate instalațiile blocului.
 

Momentul incendierii, surprins de camere

 
Zeci de persoane au ajuns în stradă, cu pijamalele și păturile pe ei, fugind din calea flăcărilor.
 
La mai bine de 12 ore de la incendiu, imagini de pe camerele de supraveghere ale unui imobil învecinat surprindeau doi copii care se jucau cu petarde și ar fi fugit cu câteva minute înaintea apelului la 112. Conform surselor noastre, tinerii aveau vârste cuprinse între 13 și 15 ani și erau căutați încă de autorități la momentul redactării materialului.


 
„Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineață, 16 decembrie a. c., în jurul orei 1.00, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcție de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun”, a transmis IPJ Constanța.


 

Sute de persoane, evacuate

 
Reamintim că, în prag de sărbători, mai multe apartamente dintr-un bloc situat pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța au fost avariate de incendiu, fum și apa folosită de către pompieri. La mai puțin de 10 zile până la Crăciun, oamenii au ieșit, speriați, doar cu ce aveau pe ei, în pijamale și cu o geacă pusă în fugă. S-au refugiat pe terasa de la ultimul etaj sau țipau disperați de la balcoane să fie salvați de către pompieri. Peste 100 de persoane au fost coborâte cu autoscările prezente, în număr de trei, la incendiu.



 
 „Am fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuințe, cu un total de 105 apartamente. Am alocate 35 de autospeciale cu apă și spumă, cu medicale, trei autospeciale de lucru la înălțime. Au fost alocate forțe de la Ialomița și Călărași. Incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare și îndepărtarea elementelor specifice. Verificăm fiecare locuință în parte pentru a ne asigura că nu sunt persoane în spațiile respective. Au fost evacuate 250 de persoane, din care 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate prin autospecialele de lucru la înălțime. Mulți au fost pe terasa blocului. Incendiul a fost inițiat din parcarea blocului. Elementele care au stat la inițierea și dezvoltarea focului vor fi stabilite ulterior. Au fost șase persoane asistate medicale inițial, dar și fiecare persoană evacuată în parte este evaluată. Ar fi vorba de 36 de autoturisme avariate, dintre care 25 în subsol”, a spus colonelul Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Constanța. 
 

Primăria, în sprijinul locatarilor



 
35 de apartamente au fost afectate de incendiul izbucnit la un imobil de pe strada Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța. 
Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, 35 de apartmente au fost afectate de flacără, iar cinci adulți au fost transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul (4 bărbați și o femeie). 

De asemenea, o femeie cu copil a fost transportată la un cămin al Direcției Generale de Asistență Socială. 

Totodată, Primaria Municipiului Constanța a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile in caz de nevoie.
 

Cine a ridicat blocul?

 
Conform portalului Primăriei municipiului Constanța, autorizațiile de construire au fost emise pentru societatea Turnuri SRL, în anii precedenți. Complexul rezidențial este cunoscut pe piața imobiliară sub denumirea South Park Residence. Actele emise de primărie sunt din 2014, respectiv 2015.



Redăm mai jos actele emise de Primăria Constanța:
 
2183 30/12/2014 S.C. TURNURI S.R.L. PREL. SERGENT NICOLAE GRINDEANU nr. 6, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România CONSTRUIRE IMOBIL TRONSON 1 S(Ds)+P+4E şi TRONSON 2 S(Ds)+P+3E LOCUINŢE COLECTIVE
 
1353 06/08/2015 S.C. TURNURI S.R.L. SERGENT NICOLAE GRINDEANU (PREL.) nr. 6, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România EXTINDERE IMOBIL TRONSON 1, S(DS)+P+4E SI TRONSON 2, S(DS)+P+3E CU TRONSON 3 CU REGIM DE INĂLŢIME DS+P+ 4E ŞI TRONSON 4 CU REGIM DE INĂLŢIME DS+P+3E LOCUINŢE COLECTIVE 12 luni
 
2211 08/12/2015 S.C. ENEL DISTRIBUŢIE DOBROGEA PRIN S.C. TURNURI S.R.L. SERGENT NICOLAE GRINDEANU (PREL.) nr. 6, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICĂ IMOBILE TRONSON 1 ŞI TRONSON 2 AMPLASARE POST TRAFO ÎN LIMITA DE PROPRIETATE  
 
2213 08/12/2015 S.C. TURNURI S.R.L. SERGENT NICOLAE GRINDEANU (STRADA) nr. 6, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România BRANŞAMENT ALIMENTARE CU APĂ ŞI CANALIZARE MENAJERĂ IMOBIL IN EXECUŢIE
 
2332 23/12/2015 S.C. TURNURI S.R.L. SERGENT NICOLAE GRINDEANU (PREL.) nr. 6, loc. Constanţa, jud. Constanţa, România MODIFICARE PROIECT IN CURS DE EXECUŢIE APROBAT CU A.C. 1353/06.08.2015 " EXTINDERE IMOBIL TRONSON 1, S(DS)+P+4E SI TRONSON 2, S(DS)+P+3E CU TRONSON 3 CU REGIM DE INĂLŢIME DS+P+ 4E ŞI TRONSON 4 CU REGIM DE INĂLŢIME DS+P+3E- LOCUINŢE COLECTIVE " RECOMPARTIMENTARE, REMODELARE ŞI SUPRAETAJARE CU UN NIVEL IN LIMITA A 20% DIN ARIA DESFAŞURATĂ CONFORM LEGII NR. 50 DIN 29.07.1991 ART.2 (4) ȘI REALIZARE ETAJ TEHNIC CONFORM HCL NR. 192/08.07.2011  
 

Despre Turnuri SRL


Potrivid Confidas.ro, consultat pe 16 decembrie, societatea este controlată de asociatul unic și administratorul Liviu Denisov. El mai este asociat și în alte firme, cum ar fi DCB Mamaia Development SRL, Eli Den Trading SRL și Eliden Structuri Oțel SRL. În 2020, firma a raportat 5 salariați, la o cifră de afaceri de 45.318.677 lei, cu un profit de 22.023.672 lei.
 

Alte investiții ale familiei Denisov

 
Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism pentru Logistics Partners SRL, care dorește să ridice un bloc de trei etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, firmă controlată de Ana-Maria Denisov.
 
Mai exact, prin CU 3805 din data de 15 decembrie 2021, societatea menționată dorește desființarea construcțiilor existente și construirea unui imobil de locuințe colective 2S+P+3E, împrejmuire teren, organizare de șantier. Primăria a emis și o notă prin care „se vor repsecta prevederile art. 8 alin. (4) ȘI art. 11˄1 lit. a) din legea nr. 50/1991 modificată prin legea nr. 193/2019”. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Amintim că  Eliden Team SRL şi Logistics Partners SRL au solicitat pe data de 13 mai 2020 de la Primăria Constanţa un act de urbanism necesar construirii unui imobil de şase etaje. Astfel, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 1664   - Construire imobil locuințe colective (spațiu comercial la parter) S+P+5e+6er, împrejmuire teren, organizare de șantier. Adresa investitţie, potrivit actului emis de Municipalitate, este următoarea: strada nespecificată nr. FN, parcela A 656/12/1+A656/11, lot 2.
 
De asemenea, Primăria Constanța a emis pe 8 noiembrie 2021 o autorizație de construire pentru firma DCB Mamaia Development SRL, proaspăt înființată de Stelian Bucovală și Liviu Denisov. Prin AC 910, municipalitatea a emis la data de 8 noiembrie 2021, documentația necesară firmei DCB Mamaia Development SRL prin Denisov Liviu, pentru o investiție în Mamaia, municipiul Constanța. Este vorba de „Continuare lucrări autorizate cu AC nr.1478 din 10.07.2009 - construire Imobil D+P+8E+9E retras-apartamente de vacanță. Documentul este valabil 12 luni.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Eliden Team SRL a fost înfiinţată în anul 2018 şi are sediul în municipiul Constanţa, strada Theodor Burada. Capitalul social subscris de 360 lei, integral vărsat, este compus din 36 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociaţi persoane fizice sunt: Denisov Liliana, cu  44.44% din capitalul social, şi Denisov Eduard, cu 55.56% din capitalul social. Administratorul firmei care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate este Denisov Eduard. Situaţia financiară pe anul 2019 arată astfel: un profit de 240.494 lei, un număr de 9 salariaţi şi o cifră de afaceri de 735.908 lei. În anul 2020, firma a raportat 1 salariat, la o cifră de afaceri de 89.120 lei, cu o pierdere de 176.826 lei.
 
Conform confidas.ro, Ana Maria Denisov este asociat și în firmele Agrofriend Business SRL, Blue Lake Residence SRL, Bogdan Computers Mining SRL, Eli Den Trading SRL și Grindeanu Imob Construct SRL. Eduard Denisov mai este asociat în firmele Eli Den Trading SRL, Eliden Structuri Oțel SRl, Joli Intl SRL și NSS Express City Caffe SRL. Liliana Denisov mai este asociat unic la DDS Wonder Invest SRL.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:   

Incendiu la un complex rezidențial din Constanța. Cine este constructorul


Momente din infernul de pe Grindeanu! Mașinile explodau pe rând (VIDEO)

Imagini de pe camera de supraveghere! Cum ar fi pornit incendiul de la blocul de pe Grindeanu


Resuscitarea proiectului Saraesa Firma nou înființată de Stelian Bucovală și Liviu Denisov va ridica blocul de 9 etaje, de lângă Teatrul de Vară din Mamaia
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă pe strada Sg Nicolae Grindeanu din Constanța. Intervin pompierii

02 Apr 2024 738

Afaceri Constanța Firma Bondy General Services SRL și-a schimbat sediul social

26 Feb 2024 629

RAJA Constanța Avarie în Constanța! Iată cine nu are apă la robinete

13 Dec 2023 1445

Firme Constanța True Legend Gold SRL și-a schimbat sediul social

24 Oct 2023 746

Știri Constanța Incredibil! Minorul suspectat că ar fi înțepat cauciucurile mai multor mașini din zona Viile Noi, implicat în incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu! (VIDEO)

27 Sep 2023 4278

Video Noutăți în cazul incendiului de pe Grindeanu! Ce se întâmplă cu dosarul privind latura civilă

15 Sep 2023 1086

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5777

Constanţa Un bărbat a căzut de la etajul 4 direct pe țeava de gaze (GALERIE FOTO +VIDEO)

27 Jul 2023 4660

Podul suspendat de la Brăila va fi inaugurat în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis

06 Jul 2023 1191

Roxana-Corina Vutcovici - Avocat Constanța

04 Jul 2023 494

Cine va plăti pagubele cauzate de incendiul de pe Grindeanu! Dosarul privind latura civilă, amânat (VIDEO)

05 Jun 2023 1736

În sfârșit! Reabilitarea blocului incendiat de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu poate începe

27 May 2023 1837

CLM pune în aplicare o sentință definitivă! Se vinde un apartament care a aparținut RAEDPP (DOCUMENT)

22 May 2023 1492

Exclusiv! Minorul acuzat de incendierea blocului de pe Grindeanu, condamnat definitiv!

14 Mar 2023 18164

Minorul acuzat de incendierea blocului de pe Grindeanu a cerut să fie pus în libertate!

19 Feb 2023 5400