Percheziții în Constanța Peste 15 vehicule folosite în operațiuni ilegale cu deșeuri, sechestrate (FOTO)

Sursa foto: IPJ Constanța
  • 16 autocamioane și autoutilitare au fost puse sub sechestru astăzi, 18 aprilie 2024, ca urmare a prechezițiilor de miercuri, efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de îngroparea deșeurilor și abandonarea, aruncarea și/sau ascunderea deșeurilor.

Conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, ca urmare a perchezițiilor efectuate, la  data de 17 aprilie a.c., de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea de operațiuni ilegale cu deșeuri, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra a 16 autocamioane și autoutilitare.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că acestea ar aparține persoanelor fizice și juridice bănuite de săvârșirea faptelor și ar fi fost folosite la comiterea acestora.

Totodată, în urma efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost ridicați în vederea indisponibilizării 8.400 de euro și au fost indisponibilizate trei autovehicule.

Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Reamintim că, la data de 17 aprilie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, sub coordonarea procurorului de caz specializat în combaterea infracționalității de mediu, au efectuat 11 percheziții la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de îngroparea deșeurilor și abandonarea, aruncarea și/sau ascunderea deșeurilor.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare, Poliției Orașului Năvodari, Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Perchezițiile au avut loc cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și al specialiștilor Gărzii de Mediu Constanța, menționează sursa citată.


Citește și

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălin Ciupercă, fost șef al AFDJ Galați, reacție după declarațiile lui Cristian Antohi, de la Tehnorex International - „Eu mi-am executat doar obligațiile de director! Am ignorat total amenințările“

29 Mar 2024 1071

UPDATE. Miercuri, 13 decembrie DNA face aproape 100 de perchezitii! Ar fi vizat sediul CJ Botoșani și sediul PSD (surse)

13 Dec 2023 868

Constanța, Mangalia, Eforie, Techirghiol și Tuzla, zguduite de mascați! De ce a fost ales numele de cod „Omaha“

12 Nov 2020 6412

DIICOT Percheziţii în Constanţa şi în alte judeţe, într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave

03 Jul 2019 1416

Percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţe

24 Oct 2018 1149

Percheziţii în mai multe localităţi la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme

29 Oct 2014 2055

Percheziţii în 14 judeţe din ţară la persoane bănuite de infracţiuni economice

08 Oct 2014 1773

Percheziţii la suspecţi de furturi Opt indivizi, audiaţi la IPJ Constanţa

05 Aug 2014 1872