Jaf de 100.000 de euro, în Năvodari Cinci persoane arestate preventiv în urma unor percheziţii din Constanţa (galerie foto + video)


 
Marius Stoica, Remus Vasile Arvatu, Josepf Rivas, Claudiu Costache şi Şenol Amet au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ieri, de magistraţii Judecătoriei Constanţa. Cei cinci au fost iniţial reţinuţi de poliţişti după ce ar fi atacat o familie în propria casă şi ar fi sustras suma de 100.000 de euro.
 
Poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa (Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic), sprijiniţi de SIPI şi SOS, au efectuat şase percheziţii în municipiu, într-o tâlhărie comisă în Năvodari, de unde s-au sustras aproximativ 100.000 de euro dintr-o casă. Se pare că suspecţii ar fi acţionat cu violenţă asupra a trei persoane pentru a sustrage banii. Tâlhăria ar fi avut loc în anul 2015, în luna septembrie. Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate arme albe, cagule, telefoane mobile şi diverse medii de stocare.

Despre Josepf Rivas, cetăţean britanic cu reşedinţa în România

Josepf Rivas ar fi fugit din Regatul Unit al Marii Britanii după ce ar fi comis o crimă şi ar fi ajuns în România, unde ar fi făptuit-o pe cea de-a doua, în 2013. Are 37 de ani şi a fost deja condamnat în România la trei ani de închisoare, iar în Marea Britanie, la închisoare pe viaţă. Procesul lui Rivas s-a terminat la sfârşitul lunii decembrie 2013. Ar fi încercat să se sustragă condamnării, însă nu i-a mers.
 
În urma unor informaţii, oamenii legii au stabilit că Rivas ar fi locuit cu chirie într-un apartament de pe strada Soveja, din Constanţa. În 2006, el ar fi venit pentru prima dată în România. S-ar fi împrietenit cu o fată din comuna constănţeană Ciobanu, iar în 2007 ar fi revenit, pentru a-şi vedea iubita.
 
În februarie 2008, Rivas ar fi decis să se stabilească în România pentru o perioadă mai lungă şi ar fi obţinut toate actele legale necesare şederii în ţara noastră. Ulterior, s-ar fi angajat ca agent de pază la o firmă, care asigura servicii de pază şi protecţie în Portul Constanţa. În 2008, englezul, însoţit de Marius Gabriel Ţupac, s-ar fi aflat în control în zona Porţii nr. 3 a Portului Constanţa. Rivas ar fi început să se certe cu Ainur Suliman, agent de pază la aceeaşi societate. După un schimb dur de replici, Rivas i-ar fi dat o lovitură puternică în zona capului cu piciorul, în urma căreia Ainur ar fi căzut la pământ, în stare de inconştienţă. Atunci au aflat poliţiştii români că s-ar sustrage rigorilor legii din ţara sa.
 
După ce a fost căutat mai multe luni, Rivas a fost prins în aprilie 2009 şi încarcerat, însă a fost eliberat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, care au considerat că nu reprezintă un pericol public. În septembrie 2009, el a fost condamnat în Marea Britanie la închisoare pe viaţă.
 
Practic, Rivas a fost condamnat în Anglia pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar la noi, la închisoare pentru tâlhărie.

Remus Vasile Arvatu, o cunoştinţă mai veche a oamenilor legii

Remus Vasile Arvatu, de 23 de ani, este o cunoştinţă mai veche a oamenilor legii. În noaptea de 3 spre 4 martie 2007, agentul Alexandru Chiriac, din cadrul Poliţiei Agigea, a observat un autoturism Dacia 1400 care se deplasa pe o stradă din Lazu. Maşina i-a atras atenţia deoarece nu avea număr de înmatriculare în partea din faţă.

Poliţistul a plecat în urmărirea autoturismului, condus de Tudor Florin Demostene, de 17 ani, în dreapta căruia se afla Remus Vasile Arvatu. Cei doi au oprit în faţa locuinţei părinţilor lui Demostene. Poliţistul a coborât şi el din maşină şi i-a cerut şoferului Daciei să se legitimeze. Acest lucru l-ar fi enervat teribil pe Arvatu, care ar fi ieşit din autoturism, ar fi apucat o bâtă de lângă un gard şi ar fi spart parbrizul maşinii. Remus Arvatu s-ar fi repezit apoi spre agentul Chiriac, pe care l-ar fi lovit cu bâta peste braţul drept. Sub ameninţarea armei, tânărul violent s-ar fi oprit din lovituri, după care a fost imobilizat de agentul de poliţie. Dus în faţa judecătorilor, s-a considerat că tânărul Arvatu nu reprezintă pericol public, aşa că a fost lăsat liber. Ulterior, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind lăsat liber pe străzi, întrucât nu a fost considerat „pericol pentru siguranţa publică“.
 

Anul trecut, Arvatu ar fi atacat, în plină stradă, în Agigea, un bărbat de 54 de ani, l-ar fi tăiat pe faţă şi pe gât de mai multe ori cu un cuţit, l-ar fi deposedat de 26 de lei, de două pachete de ţigări şi de o geacă.
 
La începutul acestui an, un poliţist şi un jandarm au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru a-l prinde pe Arvatu. Se întâmpla în Eforie Nord, acolo unde oamenii legii au observat un autoturism marca BMW cu numere de înmatriculare de Bulgaria, în care se aflau patru bărbaţi. Oamenii legii au decis să oprească vehiculul pentru verificări, însă şoferul aflat la volanul BMW-ului, Remus Arvatu, ar fi apăsat pedala de acceleraţie. A început o urmărire ca-n filme, în timpul căreia jandarmul şi poliţistul care încercau să oprească BMW-ul au tras nu mai puţin de 18 focuri de armă, în plan vertical, pe DN2 A. În timpul cursei nebuneşti, Arvatu ar fi acroşat în două rânduri maşina Poliţiei, în încercarea de a o scoate de pe şosea. Într-un final, oamenii legii au reuşit să blocheze BMW-ul şi să-l captureze pe şofer, în zona comunei Agigea. Ceilalţi trei indivizi aflaţi la bord au reuşit însă să fugă.

Ce spun oamenii legii

În fapt, „la data de 14 septembrie 2015, patru bărbaţi, purtând mănuşi pe mâini, prin tăierea gardului împrejmuitor al locuinţei persoanelor vătămate, au pătruns în locuinţele acestora, ocazie cu care, prin violenţe fizice şi ameninţări cu arme de foc, le-au forţat să le remită suma de aproximativ 100.000 de euro. Cel de-al cincilea bărbat avea rolul să îi transporte la şi de la locul comiterii faptelor“.

 
„În momentul comiterii infracţiunilor, pentru a nu alerta organele de poliţie, bănuiţii au distrus telefoanele mobile ale persoanelor vătămate“.
 
Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare şase mandate de percheziţie la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, ocazie cu care au fost ridicate arme albe, cagule, telefoane mobile, medii de stocare, precum şi un autoturism, asupra acestor bunuri urmând a se lua măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sentinţă definitivă în dosarul jafului de 100.000 de euro de la Năvodari! Pedepse micşorate. Cine şi la cât a fost condamnat

25 Jul 2017 3568

O nouă decizie definitivă în dosarul presupusului jaf de 100.000 de euro de la Năvodari

29 Apr 2017 4027

Prima instanţă a dictat peste 40 de ani de închisoare Hotărâre definitivă în dosarul presupusului jaf de 100.000 de euro de la Năvodari

15 Mar 2017 2704

Hotărâre definitivă în dosarul suspecţilor jafului de 100.000 de euro de la Năvodari

26 Aug 2016 2433

Suspecţii jafului de 100.000 de euro de la Năvodari, trimişi în judecată. Azi, primul termen

24 Aug 2016 3090

Jaf de 100.000 de euro, la Năvodari. Decizie definitivă pentru suspecţi

29 Jul 2016 2377

Oficial despre presupusul jaf de 100.000 de euro de la Năvodari

14 Jun 2016 2547

Suspecţii din dosarul presupusului jaf de 100.000 de euro de la Năvodari, trimişi în judecată

14 Jun 2016 2780

Decizie definitivă în dosarul presupusului jaf de 100.000 de euro de la Năvodari

20 May 2016 3594

Jaf de 100.000 de euro, la Năvodari Patru persoane rămân în arest preventiv, una a fost plasată în arest la domiciliu

18 May 2016 2332

Presupuşii autori ai jafului de 100.000 de euro din Năvodari au cerut să fie puşi în libertate. Ce au decis judecătorii

22 Apr 2016 5588

Exclusiv Decizie definitivă pentru presupuşii autori ai jafului de 100.000 de euro din Năvodari

21 Apr 2016 2752

Cum au acționat suspecţii în cazul tâlhăriei de la Năvodari

20 Apr 2016 4196

Deşi a încercat să scape de poliţişti fugind de mama focului, a ajuns în arest!

26 Jan 2016 2083

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele

26 Jan 2016 1615