Eveniment

Jandarmeria Constanţa Asigurarea ordinii publice la meciul de azi dintre Farul Constanţa – Petrolul Ploieşti

Astăzi, 26 august, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţiei Locale  vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Farul Constanţa şi Petrolul Ploieşti, în cadrul Ligii a 2-a la fotbal.
 
Evenimentul sportiv va avea loc pe stadionul „Gheorghe Hagi” din municipiul Constanţa cu începere de la ora 18.00, iar accesul spectatorilor va fi făcut de către agenţii firmei de securitate contractată de către organizator şi va fi permis începând cu ora 16.30.
 
Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în incinta arenei sportive, jandarmii contănţeni recomandă spectatorilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.
 
Suporterii echipelor, precum şi ceilalţi spectatori au obligaţia legală de a respecta regulile de convieţuire socială şi măsurile stabilite de organizatori, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul arenei sportive.
 
Se recomandă participanţilor să dea dovadă de fair-play, să nu se implice în conflicte şi să se delimiteze de orice formă de violenţă ce ar conduce la tulburarea ordinii publice în arena sportivă, atât pe durata meciului cât şi după terminarea acestuia, mulţumind totodată pentru modul civilizat în care şi-au încurajat echipele favorite până în prezent. 
 
 
***
Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă  a evenimentelor sportive, jandarmeria aduce în atenţie câteva reguli prevăzute de Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive,  ce trebuie respectate de către participanţi:

- spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie, să consume sau să introducă băuturi alcoolice în arena sportivă;
- nu este permisă introducerea în arena sportivă a materialelor pirotehnice, armelor ori a altor obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice;
- este interzis să se introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică;
- spectatorilor le este interzis: să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel;  să pătrundă pe spaţiul de joc;  să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;  să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcaminte sau alte accesorii, cu intenţia de a impiedica identificarea.

Sursă foto: Jandarmeria Constanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colonelul Ion Bordei, la judecată cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Procesul, suspendat

12 May 2020 2364

Constanța Bărbați, prinși în flagrant în timp ce sustrăgeau combustibil de la un microbuz

26 Feb 2020 1327

Panică la un bloc din Constanţa. Un şarpe, în toiul iernii, pe scară. Au fost chemaţi jandarmii

16 Jan 2020 5973

Eveniment cu tradiție Jandarmii din Constanța donează sânge

11 Dec 2019 887

Cu prilejul Zilei Naţionale a României Avansări în grad, la Jandarmeria Constanţa

02 Dec 2019 1030

Jandarmeria Mobilă Constanța asigură ordinea publică la meciul AFC Dunărea Călărași-FC Rapid București

26 Nov 2019 680

Județul Constanța Jandarmii asigură ordinea la evenimentele sportive

08 Nov 2019 1016

Constanţa Jandarmii asigură ordinea la meciul de fotbal dintre echipele FC Farul Constanţa şi AFC Ripensia Timișoara

23 Sep 2019 921

Copil rătăcit pe plajă, înapoiat părinților de jandarmii constănțeni

17 Aug 2019 803

Vama vecheTineri suprinşi cu droguri asupra lor, de jandarmii constănţeni

14 Aug 2019 2370

Jandarmii constănţeni acţionează de Ziua Marinei

14 Aug 2019 668

Minor rătăcit pe plaja Cazino din Mamaia, găsit de jandarmi. Sfaturi pentru părinţi

13 Aug 2019 749

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 964

Aproape 300 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa îşi cer drepturile în instanţă

19 Apr 2019 2138

Mai mulţi jandarmi de la IJJ Constanţa îşi caută dreptatea în instanţă

20 Mar 2019 941