Eveniment

Judecătorii deschid azi cel de-al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii+document)Conform DNA, în ultimul dosar cu privire la Nicuşor Constantinescu, Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.269.486,85 lei, raportată la prejudiciul adus statului. Cu toate acestea, procurorii susțin că, deși i s-a solicitat acest lucru, „Consiliul Județean Constanța nu a comunicat până în prezent (n.r. 14.11.2014) dacă se constituie parte civilă în cauză, raportat la prejudiciul în valoare de 30.782.039 lei.


Azi, judecătorii Curții de Apel București vor discuta măsura preventivă în cel de-al treilea dosar în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiției de procurorii Anticorupție. Vorbim despre procesul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța îl acuză pe șeful suspendat al CJC de abuz în serviciu în formă continuată (6 infracțiuni), de spălare a banilor, dar și de constituire a unui grup infracțional organizat.
În cauză au mai fost deferiţi Justiției alți 18 inculpați (persoane fizice și juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Județean Constanța și a peste un milion de lei în dauna statului român.

Comunicatul DNA privind trimiterea în judecată în această cauză poate fi citit AICI

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, iar azi judecătorii vor discuta măsura preventivă dispusă în cazul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta se află în stare de arest preventiv, el fiind trimis în judecată în alte două dosare instrumentate de procurorii DNA din București și din Constanța.
Așa cum arătam și în edițiile trecute, conform Portalului instanțelor de judecată, Nicuşor Constantinescu s-a ales cu primul mandat de arestare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Alături de Constantinescu a mai fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), acesta fiind acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procesul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie.

Rechizitoriul poate fi citit AICI

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Rechizitoriul poate fi citit AICI

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa
Nu este de trecut cu vederea nici faptul că Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean este judecat, tot de Curtea de Apel București, și în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, unde printre inculpaţi se numără şi primarul municipiului, Radu Ştefan Mazăre. Ieri, procesul a fost amânat pentru data de 16 decembrie.
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi citi rechizitoriile din dosarul în care apare numele lui Nicuşor Constantinescu, precum şi comunicatele DNA prin care s-a dispus trimiterea în  judecată în cel de-al treilea dosar.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

15 ani în primă instanţă pentru Nicuşor Constantinescu Ei sunt judecătorii care decid finalul. Unul a respins arestarea lui Mazăre (rechizitorii)

22 Oct 2016 3006

Veste proastă pentru Nicuşor Constantinescu! Judecătorii au menţinut mandatul de arestare emis în Bucureşti

13 Jun 2016 1104

UPDATE. Un nou de mandat de arestare. Nicuşor Constantinescu, amendat şi de Luisa Dragomir, din Tribunalul Bucureşti

04 Jun 2016 1700

Totul se decide azi Nicuşor Constantinescu, denunţat de Marian Turbatu! Şeful CJC ar putea fi arestat şi în acest dosar (rechizitorii + transcript)

03 Jun 2016 2539

Înalta Curte a amânat pentru 28 iunie cererea lui Nicuşor Constantinescu de punere în libertate

31 May 2016 1494

Zi decisivă pentru Nicuşor Constantinescu, şeful CJC (rechizitorii)

31 May 2016 1641

Nicuşor Constantinescu, săgeţi către judecătorii care l-au arestat, Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase (rechizitorii)

23 May 2016 3873

Oficial de la DNA Propunere arestare Nicușor Daniel Constantinescu. Ar fi sărbătorit 25 de ani de la absolvirea facultății

19 May 2016 2584

UPDATE 6 Jandarmii la casa lui Nicuşor Constantinescu! DNA cere arestarea şefului CJC (galerie foto + video)

19 May 2016 5878

Judecătorul Dumitru Mirancea a respins cererea DNA de arestare a lui Nicuşor Constantinescu! (rechizitoriu)

07 Nov 2015 1682

Judecătorul Dumitru Mirancea a respins cererea de arestare a lui Nicuşor Constantinescu

06 Nov 2015 1125

UPDATE - Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, nu se întoarce în arest, aşa cum a cerut DNA (rechizitoriu)

06 Nov 2015 1403

Procurorii DNA contestă decizia judecătorului care a respins cerea de arestare a lui Nicusor Constantinescu

26 Oct 2015 1090

Nemulţumit că a fost legitimat Şeful CJC, atac la judecătorii Iulia Suciu şi Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa (rechizitorii)

22 Oct 2015 2849

Strutinsky şi Constantinescu, în faţa Tribunalului Constanţa, în aceeaşi zi (rechizitorii + referat arestare Mazăre)

10 Apr 2015 1845