Județul Bihor O fetiță de trei ani și părinții acesteia, răniți într-un incendiu provocat de o țigară

O fetiță de trei ani și părinții acesteia au suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit în locuința acestora, după ce, cel mai probabil, bărbatul adormise cu țigara aprinsă.
 
Potrivit ISU Bihor, în seara zilei de miercuri, 23 februarie a.c., în jurul orei 22.15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o casă situată în localitatea Balc, eveniment în urma căruia, persoanele care se aflau în locuință au fost rănite.

„Pentru gestionarea situației de urgență semnalate, la adresa indicată de apelant au fost mobilizate operativ, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, din care două de stingere și unul de prim ajutor calificat, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
Până la sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 37 de ani și femeia, în vârstă de 21 de ani, care s-au trezit în momentul manifestării flăcărilor, au reușit să se autoevacueze și să evacueze fetița,  în vârstă de 3 ani, din casa incendiată“ - au precizat reprezentanții ISU Bihor.

Ajunse la fața locului, echipajele medicale și echipajul de pompieri paramedici au acordat îngrijirile care se impuneau celor trei victime (bărbatului, care suferise arsuri de gradele II și III pe aproximativ 50% din suprafața corporală, fetiței, care prezenta arsuri de gradele I și II la nivelul feței și gâtului și femeii, care suferise arsuri de gradul II la mâini), transportându-le ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în aproximativ cinci minute, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la cealaltă încăpere, la holul și la acoperișul casei și să salveze un câine surprins de incendiu în interiorul locuinței.

Daunele materiale înregistrate au constat în două canapele, două uși, materiale textile și circa 16 metri pătrați din tavanul camerei afectate de flăcări.  

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de fumat, unul dintre adulți adormind cu țigara aprinsă.
 

Pompierii ISU Bihor fac precizarea că acesta este cel de-al doilea incendiu provocat de fumat în această săptămână, în județ, iar pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente, soldate cu pagube, persoane rănite și uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, pompierii militari bihoreni subliniază încă o dată, importanța respectării măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

 
• Nu fumați în pat, mai ales când sunteți obosiți, când luați somnifere sau când ați consumat alcool. Există riscul să adormiți cu țigara aprinsă și să provocați un incendiu;
• Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile;
• Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
• Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
• Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă.


Sursa foto cu rol ilustrativ: ISU Delta Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU BihorIncendiu la o societate comercială din Săcueni

24 Apr 2024 282

ISU Bihor Incendiu la o locuință din Cetariu

16 Apr 2024 304

ISU BihorIncendiu la un supermarket din Oradea

08 Apr 2024 305

ISU BihorIncendiu izbucnit în zori de zi, într-o gospodărie din Salonta

05 Apr 2024 374

ISU BihorIncendiu în comuna Biharia-Atenție unde depozitați cenușa și jarul!

18 Mar 2024 413

ISU BihorIncendiu la o gospodărie din Oșorhei

14 Mar 2024 414

ISU BihorIncendiu la o locuință din Lugașu de Sus

19 Feb 2024 374

ISU BihorAtenție la centralele termice! Incendiu la o gospodărie din Sânmartin

06 Feb 2024 400

ISU BihorIncendiu la o gospodărie din Tulca. Atenție la instalațiile electrice!

30 Jan 2024 452

Incendiu cu final tragic în Bihor!

22 Jan 2024 721

ISU Bihor Incendiu la un autoturism, în Peștiș. Iată ce spun pompierii

17 Jan 2024 663

ISU BihorIncendiu la un autoturism, în Peștiș

17 Jan 2024 410

ISU Bihor Bărbat grav rănit, în urma producerii unui incendiu la o casă din Izbuc

17 Jan 2024 375

Incendiu la o casă de locuit! Pompierii intervin

12 Jan 2024 990

ISU BihorPersoană rănită în urma producerii unui incendiu, în localitatea Valea Boroș

12 Jan 2024 411