LIVE UPDATE. Județul Constanța. Bancomat aruncat în aer, la Castelu. Anunțul Poliției (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
UPDATE 

Potrivit unor surse, în seif au fost găsiți peste 100.000 lei. 


Știrea inițială 

Un bancomat a fost aruncat în aer, la Castelu.

Potrivit unor surse, evenimentul s-a petrecut în jurul orelor 3-4 noaptea, iar bancomatul urma să fie ridicat de bancă pentru ca nu era rentabil.

Banca anunțase recent că va veni sa ridice bancomatul din localitate pentru ca oamenii nu prea îl foloseau.


Date despre locația bancomantului 


Acesta este localizat chiar lângă sediul Primăriei. 

Bancomatul se fal într-o clădire cu 3 camere: una era destinata festivităților, una bancomatului, și una Poliției Locale. Din fericire nu se afla nimeni în clădire și nu există victime. 


Exista o cameră video. Dar a fost distrusă de hoți. 

La fața locului se află și echipaje SRI. Acestea au fost chemate de către Poliție, deoarece a fost vorba despre explozibil. 


Un polițist local spune că acum două săptămâni a mai fost puțin forțat bancomnatul. Au venit atunci cei de la Poliția Medgidia, au făcut investigații, dar nu s-a constatat că ar fi fost vorba de furat bani. În continuare, se fac cercetări. 

 

Am auzit că azi nopate s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Localitatea este suravegheată cu cameră. Dar cei care au venit au tăiat firele de la camerele de supraveghere. Acesta a fost primul lucru pe care l-au făcut. Bancomatul avea bani în el, era funcțional. , a mai spus polițistul. 


La locul evenimentului, urmează sa fie adus un câine de urmă. 

Iată ce spune viceprimarul din Castelu despre eveniment:

Programul Compartimentului Pază de la noi era de 12 ore, 2 zile cu 2 zile. Colegii făceau în ture acest serviciu. Eu când am ajuns am ajuns la ora 07.00, mi s a spus că evenimentul s-a produs în jurul orelor 03.00.

Toate camerele au fost verificate. Eu nu am văzut nici o înregistrare pentru că nu stă în competența mea să văd acest lucru.De când am ajuns ne preocupăm să rezolvăm problema. Am făcut plângere penală, vis a vis de incident. 




Oficial de la IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 3.15, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bancomat din comuna Castelu a fost spart.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar bancomatul este distrus ca urmare a unei explozii.



Cercetările au fost preluate de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 

În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii identității persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun.



Amimtim că, un eveniment de acest gen s-a produs în anul 2020, luna februarie. 

Citește și: Explozie la un bancomat din incinta unei societăți comerciale din localitatea Lumina. Hoții au fugit cu o sumă de bani (galerie foto+video)

În jurul orei 02.10, polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la un bancomat din incinta unei societăți comerciale din localitatea Lumina, a avut loc o explozie.  Din primele verificări s-a stabilit că, persoane cu identitate necunoscută ar fi sustras o sumă de bani, reușind să fugă de la fața locului cu un autoturism.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, furt și nerespectarea regimului materiilor explozive.
 
Polițiștii au instituit filtre și efectuează cercetări în vederea stabilirii identității și depistării persoanelor implicate., anunța la acea vreme IPJ Constanța.

Conform procurorilor, probatoriul administrat în cauză a relevat, că în noaptea de 25/26.02.2020, în jurul orelor 02:00, prin folosirea de materiale explozive, au fost provocate distrugeri la aparatul ATM aparţinând CEC Bank, instalat pe peretele exterior al S.C. L.S. S.R.L. din comuna Lumina. Din cauza deflagraţiei, magazinul alimentar a suferit prejudicii prin distrugerea mai multor categorii de marfă şi a unor obiecte şi articole de mobilier din interior.
 
Prin spargerea geamului tip termopan s-a pătruns în interior şi a fost sustrase din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei.
 
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumei de 4.827 lei, în vederea recuperării pagubei produse prin infracțiunile săvârșite.
 
În soluționarea dosarelor penale procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au avut sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale, precum și Brigada de Operațiuni Speciale Constanța.

Citește și: Jaf la un bancomat din Lumina! Prima condamnare (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii din Constanța îi mențin în arest la domiciliu pe principalii suspecți în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer! (VIDEO+MINUTĂ)

04 Apr 2024 572

Tribunalul Constanța, primele condamnări în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer! (FOTO+VIDEO)

22 Feb 2024 1171

Atenție dacă găsiți bani în bancomat! Un bărbat s-a ales cu dosar penal

17 Jan 2024 961

Principalii suspecți în cazul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer, aproape liberi! (VIDEO)

04 Jan 2024 900

Retrospectivă 2023 Hoți, jafuri și anti exemple la Constanța!

02 Jan 2024 854

VIDEO+FOTO Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

02 Nov 2023 858

Bărbat tâlhărit în plină stradă! Abia scosese bani din bancomat

17 Oct 2023 1559

Sumă de bani găsită într-un bancomat din Tulcea! Polițiștii caută păgubitul

17 Oct 2023 871

Consiliul Județean Constanța, parte vătămată Cazul bancomatului din Mamaia, aruncat în aer anul trecut, la Curtea de Apel Constanța

08 Oct 2023 762

Principalii suspecți în cazul bancomatului din Mamaia aruncat au cerut să fie eliberați. Ce a decis tribunalul

04 Oct 2023 1458

Bancomat din Mamaia aruncat în aer! Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosar

27 Aug 2023 914

Consiliul Județean Constanța, parte vătămată Operațiuni cu mascați în miez de noapte și detalii știute până azi doar de anchetatori. Avem motivarea judecătorilor (VIDEO)

03 Jul 2023 1390

Bancomat din Mamaia aruncat în aer! Iată decizia de azi a Tribunalului Constanța

27 Apr 2023 1165

VIDEO Începe procesul! Decizie definitivă în dosarul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

25 Apr 2023 1084

VIDEO Tribunalul Constanța, decizie de ultim moment! Este vizat bancomatul din Mamaia aruncat în aer

03 Apr 2023 1470