Principalii suspecți în cazul bancomatului din Mamaia aruncat au cerut să fie eliberați. Ce a decis tribunalul




Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis miercuri, 4 octombrie 2023, ca principalii suspecți în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer să rămână în arest preventiv!
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial
 

Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, luate faţă de inculpaţii Apostol Gheorghe – Călin () şi Sanginesi Katia (), măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată sub acelaşi aspect cel târziu până la data de 01.12.2023. În baza art. 242 alin. 2 c.p.p., respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpaţi, privind înlocuirea arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară. Măsurile se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie

 
În actul de sesizare, în sarcina inculpatului s-a reținut, în esență, că:
 

- în noaptea de 15.11.2022, în jurul orelor 03:06, având faţa acoperită, cu un corp dur a provocat distrugeri la aparatul ATM instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani, activitate nematerializată datorită conformației constructive ale bancomatului,
- în noaptea de 18.11.2022, în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera de supraveghere aparţinând sistemului de supraveghere video al Primăriei Castelu, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând BRD Groupe Societe Generale, în urma deflagraţiei, imobilul a suferit prejudicii prin distrugerea structurii sale. Ulterior, din interiorul ATM-ului distrus, a sustras suma de 1550 RON, cauzând  prejudicii Primăriei comunei Castelu și BRD Groupe Societe Generale,
 
- în noaptea de 28/29.11.2022, în jurul orelor 03:32, având fața acoperită, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul tip ATM aparţinând Raiffeisen, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa situat în Mamaia. Din cauza deflagraţiei au fost provocate distrugeri masive asupra clădirii. Ulterior, din interiorul ATM-ului distrus, a fost sustrasă suma de 98.900 RON, cauzând prejudicii Pavilionului Expoziţional Constanţa și Raiffeisen Bank.
 
- în cursul lunii iulie a anului 2022, deplasându-se la volanul autoutilitarei marca Iveco Daily, a introdus prin unul din punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, fără drept, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, armă ce face parte din categoria celor supuse autorizării  şi pe care a deţinut-o fără drept și în mod neautorizat pe teritoriul României.


 
 
Totodată, în sarcina inculpatei, prin rechizitoriu s-a reținut că:

 
- în noaptea de 15.11.2022, în jurul orelor 03:00, în baza unei înțelegeri prealabile,  a condus autoturismul marca Peugeot,  și a  supravegheat zona în timp ce celălalt inculpat, având faţa acoperită, cu un corp dur a provocat distrugeri la aparatul ATM, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de sustrage sume de bani, activitate nematerializată datorită conformației constructive ale bancomatului,
 
- în noaptea de 18.11.2022, în baza unei înțelegeri prealabile, l-a însoțit și l-a transportat cu autoturismul marca Peugeot, pe inculpat pe raza localității Castelu, unde suspectul în jurul orelor 03:10, după ce în prealabil a smuls camera de supraveghere aparţinând sistemului de supraveghere video al Primăriei Castelu, prin folosirea de materiale explozive,  a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând BRD Groupe Societe Generale, în urma deflagraţiei, imobilul a suferit prejudicii prin distrugerea structurii sale. Ulterior, din interiorul ATM-ului distrus, a sustras suma de 1550 RON, fiind ulterior preluat cu același autoturism, cauzând un prejudiciu în dauna Primăriei comunei Castelu în valoare de 50.000 lei iar în dauna BRD Groupe Societe Generale în valoare de 48.492,23 lei,
 
în noaptea de 28/29.11.2022, în baza unei înțelegeri prealabile, a utilizat autoturismul marca Peugeot 2008, l-a transportat pe inculpat în zona Pavilionului Expoziţional Constanţa situat în Mamaia, unde în timp ce suspecta asigura locul săvârșirii faptei, suspectul, în jurul orelor 03:32, având fața acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de către suspecta a provocat distrugeri la aparatul tip ATM aparţinând Raiffeisen, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa, iar din cauza deflagraţiei au fost provocate distrugeri masive asupra clădirii.
 
Ulterior, din interiorul ATM-ului distrus, suspectul a sustras suma de 98.900 lei, cauzând un prejudiciu în dauna Pavilionului Expoziţional Constanţa în valoare de 15.000 Euro cât și Raiffeisen Bank. Suspectul a fost ulterior preluat de către suspecta cu același autoturism din zona unui hotel.
 
Imediat, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant delict cele două persoane, imediat după ce ar fi aruncat în aer bancomatul de la Pavilionul Expozițional Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

 
În dosar, părți vătămate/părți civile s-au constituit: Primăria Castelu, BRD Group Societe Generale, Consiliul Județean Constanța, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania.
 
Oricare va fi decizia tribunalului în acest caz, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Începe procesul comisarului șef Petrică Bacaim, ofițer al Gărzii de Coastă, trimis în judecată de DNA Constanța! (RECHIZITORIU)
 
Ședință secretă
Judecătoria Constanța s-a pronunțat în dosarul lui Dan Diaconescu, fostul patron OTV! Iată hotărârea

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii din Constanța îi mențin în arest la domiciliu pe principalii suspecți în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer! (VIDEO+MINUTĂ)

04 Apr 2024 559

Tribunalul Constanța, primele condamnări în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer! (FOTO+VIDEO)

22 Feb 2024 1159

Principalii suspecți în cazul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer, aproape liberi! (VIDEO)

04 Jan 2024 894

VIDEO+FOTO Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

02 Nov 2023 849

Consiliul Județean Constanța, parte vătămată Cazul bancomatului din Mamaia, aruncat în aer anul trecut, la Curtea de Apel Constanța

08 Oct 2023 752

Bancomat din Mamaia aruncat în aer! Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosar

27 Aug 2023 905

Consiliul Județean Constanța, parte vătămată Operațiuni cu mascați în miez de noapte și detalii știute până azi doar de anchetatori. Avem motivarea judecătorilor (VIDEO)

03 Jul 2023 1378

Bancomat din Mamaia aruncat în aer! Iată decizia de azi a Tribunalului Constanța

27 Apr 2023 1153

VIDEO Începe procesul! Decizie definitivă în dosarul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

25 Apr 2023 1069

VIDEO Tribunalul Constanța, decizie de ultim moment! Este vizat bancomatul din Mamaia aruncat în aer

03 Apr 2023 1463

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 2458

Tribunalul Constanța, pronunțare în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

09 Mar 2023 1169

Amânare de pronunțare în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

26 Feb 2023 1038

Bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! Când se vor pronunța judecătorii

12 Feb 2023 1624

Ședință importantă azi la Curtea de Apel Constanța! Cine ar putea fi eliberat (VIDEO)

25 Jan 2023 1440