Lasat fara permis de politistii brasoveni Mironescu, „condus" de nevasta, in vacanta

cap_3.jpgDupă ce a rămas fără permis de conducere, politicianul a citit trei cărţi, în timp ce soţia sa a preluat volanul

Pedelistul Laurenţiu Mironescu a rămas fără carnet de conducere de sărbătorile de iarnă. Prins după ce a depăşit linia continuă de către poliţiştii din localitatea braşoveană Ghimbav, Mironescu a fost nevoit să-şi lase soţia, pe Adriana Avram, să conducă tot drumul spre Franţa şi înapoi, adică peste 4.000 km. În tot acest timp, politicianul s-a relaxat şi, spune el, a citit trei cărţi. În prezent, Mironescu se judecă în instanţă cu poliţiştii care i-au luat carnetul.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 40657/212/2009, încă de pe 21 decembrie 2009. Totuşi, pe 23 martie, instanţa constănţeană a admis excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Constanţa. Pe cale de consecinţă, a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Braşov. Cu alte cuvinte, dosarul va fi trimis pe rolul instanţei braşovene, dat fiind că fapta pe care o contestă politicianul s-a produs pe raza teritorială a judeţului Braşov. Contactat telefonic, Laurenţiu Mironescu a declarat că evenimentul nefericit în urma căruia a rămas fără permis s-a petrecut pe 5 decembrie 2009, în localitatea Ghimbav, de lângă Braşov.

laurentiu_mironescu.jpgMai „domol", în ultima vreme

Întrebat dacă poliţiştii i-au luat carnetul pentru viteză, pedelistul a negat acest aspect, motivând că „nici vorbă de viteză, sunt mai domol în ultima vreme". Politicianul a explicat că a fost oprit de poliţiştii din Ghimbav după ce a efectuat o depăşire pe banda continuă. „A fost vorba, de fapt, despre o neclaritate. Era un indicator neclar pe marginea drumului, pe care am apucat să-l văd doar cu coada ochiului şi am crezut că este un indicator ce marchează finalul interdicţiei de a depăşi, dar am înţeles greşit", spune Mironescu. Vigilenţi, poliţiştii din Ghimbav l-au tras pe dreapta pe politician şi i-au luat permisul. „A fost o întâmplare foarte nefericită pentru noi, dat fiind că eram în drum spre Franţa, iar dovada pe care mi-au dat-o de la poliţie este valabilă doar pe teritoriul ţării. Aşa că a trebuit să conducă soţia tot drumul până acolo, vreo 4.000 km", a declarat Laurenţiu Mironescu. Întrebat ce a făcut în timpul în care soţia sa a condus, politicianul a precizat că a citit trei cărţi. De asemenea, Mironescu a răspuns negativ întrebărilor noastre dacă soţia sa l-a suspectat de vreo înţelegere cu poliţiştii, pentru a se eschiva de la a conduce tot drumul până în Franţa.

„Mă căiesc sincer"

Politicianul a precizat că a contestat în instanţă sancţiunea, pentru că organele de poliţie ar fi putut să-i dea un avertisment, nu să-i ia neapărat carnetul, cu atât mai mult cu cât şi-a recunoscut greşeala, a oferit o explicaţie pertinentă, şi a avut o atitudine cuviincioasă. „I-am vorbit frumos poliţistului, i-am zis că mă căiesc sincer şi îmi recunosc greşeala. Am avut o explicaţie adevărată, argumentele mele au fost pertinente şi logice. Ar fi putut să-mi dea un avertisment, nu să-mi ia carnetul", a declarat Mironescu. La momentul de faţă, acesta spune că dosarul a rămas oarecum fără obiect, dat fiind că permisul i-a fost suspendat numai pentru o perioadă de 30 de zile şi, în prezent, şi l-a recuperat. În acest sens, el a spus că nu intenţionează să meargă la Braşov, unde s-a mutat procesul, singurul aspect pentru care a contestat sancţiunea în instanţă fiind acela că „nu a fost corect".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

politistul vigilent

29 Mar, 2010 07:04

Depasirea liniei continue nu are niciodata justificare chiar daca soseaua este pustie.Norocul este ca in acel moment dl Mironescu nu era la timona unui vapor.Oricum,a fost un prilej de a se autodepasi.DURA LEX SED LEX

Articole asemanatoare

Constanța Doliu în familia unui director COREMAR!

19 Jan 2024 2853

Cine sunt noii administratori ai societăţii Euro Shipping Services SRL

22 Aug 2018 2997

Decizii importante luate de asociatul unic al societății Riverways SRL. Cine este nou asociat cooptat în societate

02 May 2018 1820

Se majorează capitalul social al Companiei de Remorcare Maritimă Coremar SA Constanţa

16 Dec 2017 3740

„Constanţa, un port prea îndepărtat“ Master Planul Portului, veşnicul măr al discordiei între operatorii portuari şi conducerea APM (galerie foto)

02 Jul 2016 3024

Lovitură dură pentru DNA Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi în dosarul „Portul Constanța“ (document)

23 Mar 2016 5462

Mazăre, Constantinescu, Gâmbuţeanu, Mironescu şi alţii Inculpaţii care „dirijează“ Constanţa (rechizitorii+documente)

10 Nov 2014 5927

Banias şi Mironescu au schimbat administratorul societăţii Euro Shipping Logistic SRL

11 Oct 2014 4437

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Fostul şef al PDL Constanţa - Preşedintele Comisiei de Privatizare din Senatul României părăseşte ţara

08 Sep 2014 3082

Mironescu speră că Mircea Băsescu își va demonstra nevinovăția

19 Jun 2014 2522

Ce-i răspunde Laurenţiu Mironescu lui Radu Mazăre în urma unei emisiuni de la Antena3

16 May 2014 4113

Dobrogea TV Laurenţiu Mironescu vorbeşte despre Portul Constanţa la emisiunea Newsdesk

14 May 2014 2485