LIVE VIDEO+TEXT Cinci persoane au murit înecate în ultima săptămână pe litoral. Precizări despre incidentele de la malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța susțin în această seară de la ora 18.00 o declarație de presa comună. 

Tema o reprezintă situația persoanelor înecate și a evenimentelor recent întâmplate pe litoral!

Evenimentul are loc la punctul de prim ajutor din Mamaia, lângă hotelul Ovidiu! 

„Dorim să transmitem turiștilor și constănțenilor faptul că suntem aici și că ne preocupă în permanență siguranța lor. Având în vedere faptul că în ultimele zile pe litoralul Mării Negre și-au pierdut viața mai multe persoane facem un apel către toți cei aflați în stațiunile de pe litoralul Mării Negre să respecte indicațiile salvamarilor și semnificația steagiului roșu arborat. Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică acționează pemanent în această perioadă pe plajă aducându-le la cunoștință constănțenilor și turiștilor riscurile la care se expun ignorând steagul roșu care semnifică interdicția de a intra în apă. În ultima săptămână polițiștii au intervenit la 23 de apeluri prin 112  având ca obiect nerespectarea indicațiilor salvamarilor în condițiile arborării steagului roșu. Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 de lei. Reamintim faptul că nerespectarea indicațiilor salvamarilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 de lei“ - a precizat agent șef de poliție Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. 

„De pe data de 14 august și până în prezent avem 16 persoane care au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor și a echipelor de salvare  afost una promptă victimele fiind extrase și aduse la mal destul de rapid, vă informăm că cinci dintre acestea și-au pierdut viața, două persoane sunt în continuare date dispărute, la Eforie Nord și Vama Veche. Nouă dintre acestea au fost salvate. Facem un apel către turiști și constănțeni și îi rugăm să respecte recomandările salvamarilor și să nu se aventureze la înot dacă marea este agitată și valurile sunt mari. Înotați doar în locuri special amenajate și respectați recomandările salvamarilor“ - a menționat locotenent Ana Maria Stoica purtătorul fde cuvânt al ISU Dobrogea. 





Citește și: 

Bărbatul care s-a înecat ieri la Costinești era cameraman la o televiziune din București

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OMD Municipiul Tulcea a lansat noul brand turistic al orașului - Tu și Tulcea! (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 551

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 318

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 659

LIVE VIDEO-TEXT Conferință AUR Constanța în care sunt dezbătute probleme de interes național și local (FOTO)

25 Apr 2024 651

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 522

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 731

„Salvați Copiii” Conferință la Constanța Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 333

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1160

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 668

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 619

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 672

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 611

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 785

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1290

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 544