Mâine, DNA cere Tribunalului Bucureşti arestarea şefului CJC

Tribunalul Bucureşti ar putea analiza, mâine, cea de a treia cerere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu. Conform unor surse avocăţeşti, tot mâine, Tribunalul Bucureşti va avea în atenţie şi solicitarea şefului CJC de prelungire până la 1 octombrie a şederii în SUA, unde se află în prezent.
 
Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Decizia a fost amânată pentru mâine Ce declaraţii a făcut Nicuşor Constantinescu, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa (video+rechizitorii)

13 Nov 2014 3869

Noul mandat de arestare, reanalizat Ministrul Justiţiei ştie unde se află Nicuşor Constantinescu, dar nu poate să spună

06 Sep 2014 2168

Scurt pe doi Ce paşi au făcut magistraţii în dosarul arestării şefului CJC (rechizitorii)

09 Aug 2014 2044

Judecătoarea Raluca Moroşanu, femeia care i-a schimbat viaţa lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

08 Aug 2014 3903

24 de infracţiuni reţinute în sarcina şefului CJC Legătura dintre arestarea lui Constantinescu şi dosarul Henri Coandă (rechizitorii)

28 Jul 2014 2559

Judecătorul Ion Tudoran ia decizia finală Controlul judiciar al şefului CJC, decis la finele lunii

25 Jul 2014 2906