Medicul Botez, aproape de aflarea verdictului

Procesul fostului sef al Serviciului de Medicina Legala (SML) Constanta, Stefan Botez, a ajuns aproape de final. Ieri, magistratii au amanat pronuntarea pentru 28 noiembrie, astfel incat avocatii sa aiba timp sa depuna concluzii scrise.

Doctorul Botez a contestat decizia prin care a fost eliberat din functie. Actiunea lui este indreptata, in acelasi timp, si impotriva medicului ce l-a substituit, Mihai Onciu. Botez a chemat in judecata Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, iar intervenienti sunt Mihai Onciu si Consiliul Superior de Medicina Legala. Ieri, reprezentantul legal al lui Botez a solicitat admiterea contestatiei asa cum a fost formulata si precizata si a argumentat faptul ca doctorul se bucura de o larga recunoastere a capacitatilor sale, atat prin scrierile de specialitate pe care le-a publicat, cat si prin gradul de lector universitar pe care il detine. Pe de alta parte, avocatul Spitalului a sustinut ca medicul Botez nu mai era compatibil cu functia de conducere, in baza Legii 95/2006, intrucat depasea varsta prevazuta de lege. Cu privire la numirea lui Onciu, acesta a afirmat ca era singurul doctor care, la momentul respectiv, intrunea conditiile impuse de legea in discutie. In replica, avocatul lui Botez a afirmat ca respectiva lege nu era definitiva si ca a fost modificata de mai multe ori, astfel ca se putea tine seama de noile prevederi ale legii.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 478

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 521

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1268

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1537

Candidatura i-a fost respinsă de Biroul Electoral Fostul primar, Nicolae Matei își „aruncă" fiul în competiția electorală de la Năvodari!

29 Apr 2024 881

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 555

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mihaelei Crina Corbei, secretar general al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 1190

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 749

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 717

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 755

UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)

25 Apr 2024 654

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 807

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ilonei – Irina Dragoe, secretar general, UAT Valu lui Traian. Este acționar în Conpet SA (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 455

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 982

Declarații avere Constanța Averea și interesele Ionelei Adriana Sava, secretar general, UAT Horia (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 462