Membrii unei grupari de tip mafiot, trimisi in judecata pentru trafic de persoane

Oamenii legii au reusit sa-i retina pe membrii unei grupari de tip mafiot, din Medgidia, ce se ocupa cu traficul de fiinte umane * Anchetatorii au stabilit ca in perioada 2004-2005, grupul, alcatuit din patru cetateni de etnie rroma, a racolat si a transportat in Italia mai multe persoane cu handicap locomotor in vederea practicarii cersetoriei * Seful gruparii, Regep Saban, cunoscut cu antecedente penale pentru acte de violenta si furt, a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din judetul Timis, pe cand incerca sa scoata din tara o noua victima * Castigurile realizate de cei in cauza de pe urma activitatilor de crima organizata nu au fost deocamdata cuantificate * Infractorii au fost trimisi in judecata si risca pedepse cu inchisoarea intre 5 si 20 de ani

Procurorii din cadrul Biroului Teritorial Constanta al DIICOT au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a membrilor unei grupari de tip mafiot ce se ocupa cu traficul de fiinte umane. In data de 5 martie, luptatorii Compartimentului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul BCCOA au reusit sa-i retina pe numitii Regep Saban, de 44 ani, Iuzeir Saban, de 22 ani, Piti Saban, de 20 ani si Amide Ibram, de 23 ani, de etnie rroma, toti din Medgidia, fara ocupatie. Potrivit declaratiei lui Aurelian Pavel, seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate, in perioada 2004 - 2005, cei in cauza au racolat, s-au ocupat de obtinerea documentelor de calatorie si au transportat in Italia mai multe persoane cu handicap locomotor in vederea practicarii cersetoriei in beneficiul membrilor grupului. De mentionat ca Regep Saban, seful gruparii, cunoscut cu antecedente penale pentru fapte cu violenta si furt, a fost prins in punctul de trecere a frontierei Cenad, judetul Timis, pe cand intentiona sa-l scoata din tara pe numitul Ainur I., de 32 ani, cu handicap locomotor. Ceilalti infractori au fost retinuti in urma unei descinderi la domiciliul acestora, unde oamenii legii au mai gasit si actele mai multor persoane, care au fost trimise in Italia in folosul gruparii, precum si sabii ninja. Pana in prezent, anchetatorii au stabilit ca printre victimele gruparii se numara Airedin S., de 35 ani, Ildiz M., de 21 ani si Sabrie R., de 29 ani, toti din judetul Constanta. Acestia au fost descoperiti cersind in orasul Milano, in zona Dom. Victimele erau ademenite cu promisiunea ca vor inregistra castiguri insemnate si li se va asigura protectie. Odata ajunsi acolo insa, erau pusi sa cerseasca sub pretextul ca sunt datorii de pe urma calatoriei care trebuie achitate. In cazul lui Sabrie R., anchetatorii au stabilit ca aceasta a fost ademenita in Italia cu promisiunea ca, odata ajunsa acolo, isi va revedea mama. In schimb, a fost obligata, pe langa cersit, sa practice si prostitutia. Gruparea condusa de Regep Saban castiga de pe urma unui singur cersetor pana la o suta de euro pe zi, veniturile realizate astfel nefiind deocamdata cuantificate. Totusi, se pare ca cei in cauza au achizitionat, cu banii obtinuti, o casa in Medgidia si doua autoturisme. Oamenii legii au mai identificat si alte persoane ce au cazut victime infractorilor, insa acestea nu au fost gasite deocamdata pentru a putea fi audiate. Membrii grupului mafiot risca pedepse cu inchisoarea intre 5 si 20 ani pentru savarsirea infractiunilor prevazute de articolul 12 alineatul 2 din Legea 678/2002 privind traficul de fiinte umane.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 621

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 868

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 885

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 608

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 775

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 652

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 872

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1492

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 724

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 524

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 759

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1293

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 463

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1089

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1093