Ministrul MAI, despre noile autospeciale din dotarea IGSU - „Aceste instalații vor proteja vieți și vor salva vieți“ (GALRIE FOTO+VIDEO)

Foto: MAIMinistrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat la activitatea prilejuită de recepția a 12 autospeciale de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare. 

Cu această ocazie a vorbit despre curajul și dăruirea de care dau dovadă pompierii. 
 

„Aș vrea să salut în primul rând, pe oaspeții noștri din Finlanda, reprezentanții Departamentului Servicii de Salvare, echivalentul Departamentului pentru Situații de Urgență din România, domnul secretar de stat, colegii lui din structurile DSU și IGSU.

Cred că este o intervenție foarte ușor de expus pentru că imaginile sunt mai bune decât orice cuvinte care ar descrie utilitatea acestor tehnologii noi. E vorba numai de aparatură, de logistică și de o tehnologie nouă care va fi pusă la dispoziția salvatorilor noștri.

Această tehnologie, aceste instalații vor facilita intervențiile în caz de incendii, vor proteja vieți și vor salva vieți. Este încă un pas într-un program mai larg pe care Ministerul Afacerilor Interne îl desfășoară de mai mulți ani, care va continua ani buni, pentru echiparea pompierilor noștri salvatori, în general, a tuturor celor care intervin în situații de urgență, de la pompieri și până la polițiști, jandarmi, ulterior cadre medicale din structurile SMURD pentru a proteja și salva viața cetățenilor noștri aflați în pericol, în caz de dezastru.

Demonstrația tehnică a fost prezentată și explicată, nu insist asupra acestui aspect. Aș mai sublinia faptul că este un program, de asemenea, derulat din fonduri europene. Și aș sublinia determinarea și perseverența celor care au desfășurat aceste programe: proceduri deloc simple în parteneriat cu ministere care susțin absorbția de fonduri europene, Ministerul Fondurilor Europene și cu alte instituții.

Doresc să-i felicit pe cei care au dus la capăt acest program de echipare, de investiții, începând cu domnul secretar de stat Raed Arafat și echipa dumnealui. Doresc să îi felicit pe cei care deja se pregătesc să opereze aceste aparate și s-au antrenat pentru acest lucru și care sunt în fiecare moment pregătiți să intervină în ajutorul cetățenilor români.

Am spus-o și în momente de tensiune și în momente de acțiune propriu-zisă, recent, în situații delicate, de dezastru, realmente, acești oameni sunt eroi pentru că își pun viața în pericol, aș putea spune prin natura meseriei, pentru că o fac fără să ezite, pentru că își stăpânesc meseria la perfecțiune, pentru că se pregătesc în continuare, pentru că sunt cei mai buni dintre cei buni.

Și când spun asta mă duc cu gândul dincolo de hotarele patriei. Recunoașterea lor internațională este certă și demonstrată. Au salvat vieți, nu numai de cetățeni români, ci și de cetățeni ai altor state. Sunt decorați, sunt premiați, sunt lăudați, sunt apreciați și, îndrăznesc să spun eu, sunt iubiți de cetățenii noștri și de cetățenii altor state, ceea ce nu este puțin lucru.



Încă o dată, felicitări tuturor și mult succes mai departe. Misiuni ușoare și să veniți cu bine acasă!“ - a precizat ministrul Cătălin Predoiu



Citește și: 

IGSU17 persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălin Predoiu „ Decizia de extindere cu frontierele terestre va fi politică, dar sunt convins că procesul este ireversibil”

31 Mar 2024 391

Ministrul Cătălin Predoiu îi felicită pe polițiștii care au depistat peste 5 milioane de comprimate cu droguri în Portul Constanța

12 Feb 2024 574

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Am fost și rămânem alături de poporul evreu și de statul Israel”

29 Jan 2024 538

Consiliul JAI Declarația ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu privind combaterea migrației ilegale la nivel național și european

28 Jan 2024 675

Ministrul Cătălin Predoiu „Lupta cu traficanții de droguri și crima organizată va rămâne o prioritate a Poliției Române în mandatul meu.

26 Jan 2024 701

Ministrul Cătălin Predoiu - „Drogurile sunt o amenințare la adresa securității naționale“ (VIDEO)

24 Jan 2024 6282

Cătălin Predoiu La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale

24 Jan 2024 580

Premierul Ciolacu; întâlniri de lucru în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

14 Jan 2024 858

Zeci de mijloace tehnice necesare misiunilor de salvare în dotarea IGSU, IGJR și Salvamont. Predoiu, prezent la eveniment (DOCUMENT)

12 Jan 2024 712

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu despre protestul transportatorilor „Forțele de ordine nu fac altceva decât să respecte legea”

11 Jan 2024 1002

Cătălin Predoiu, despre Sea Schengen „Portul Constanța devine mult mai atractiv”

05 Jan 2024 798

Ministrul Cătălin Predoiu „2023 a fost și anul în care am văzut pacea devenind, în Europa, mai fragilă ca oricând“

31 Dec 2023 757

Ministrul Cătălin Predoiu „Asigur toţi cetăţenii că forţele MAI lucrează şi în aceste zile de sărbătoare“ (VIDEO)

23 Dec 2023 798

Cătălin Predoiu, declarații la evenimentul de recepționare a 15 autospeciale de stingere intrate în dotarea ISU (VIDEO)

18 Dec 2023 884

Cătălin Predoiu, la inaugurarea noilor puncte de lucru ale Direcției pentru Imigrări București și Serviciului pentru Imigrări Ilfov

08 Dec 2023 973