O femeie a murit în localitatea Băneasa Ce spune SAJ Constanța în legătură cu cazul de la UPU Băneasa

O femeie în stop cardio-respirator a murit în localitatea Băneasa din județul Constanța, după ce a așteptat 3 ore să ajungă o ambulanță cu medic, susține senatoarea Evdochia Aelenei.

Cu privire la acest eveniment tragic, SAJ Constanța a transmis un punct de vedere:

Din punct de vedere al SAJ Constanța, nu au existat neconformități în gestionarea cazului de la UPU Băneasa. Pentru pacienta în varstă, cu patologii multiple, adusa de familie cu mijloace proprii la UPU Baneasa, sa solicitat un transfer la CPU Medgidia cu echipaj cu asistent medical. In gestionarea cazurilor medicale, prioritate au cazurile de cod rosu, la fel si in cazul celor de cod galben, cele aflate la domicilii sau in locuri publice, unde pacientii nu beneficiaza la acel moment de asistenta medicala calificata cum e o unitate sanitara. Dupa cum foarte bine se cunoaste, serviciile de urgenta prespitaliceasca sunt servicii medicale in asteptare. Sunt momente, in care exista "valuri" de solicitari, si momente de acalmie...

Si in situatia data, echipajele se aflau la urgente majore la domiciliu (tentativa suicid, pacient inconștient).

In momentul ajungerii echipajului cu asistent (conform solicitarii initiale a mediului de gardă) pacienta se afla in curs de resuscitare. Si la a doua solicitare a medicului urgentist din UPU Baneasa, care ca urmare a reevaluarii starii pacientei a reconsiderat cazul solicitand echipaj cu medic, s-a raspuns favorabil, si primului echipaj tip C (cu medic) liber, i s-a alocat solicitarea. Alocarea s-a facut in 30 de minute de la solicitarea echipajului cu medic (moment solicitare 19:42 si moment alocare 20:14). In intervalul 19:42 - 20:14, nefiind disponibile echipaje cu medic.

In momentul ajungerii la caz, echipajului de pe ambulanta, medicul urgentist de la UPU Baneasa i-a comunicat faptul ca pacienta a fost declarata decedata in urma cu aproximativ 15 minute, insa a omis sa sune pe 112 pentru anularea misiunii.

De asemenea, precizam faptul ca, in momentul solicitarii echipajului cu medic, celelalti medici erau implicati in alte misiuni de urgenta majora (stop cardiorespirator in curs de resuscitare, transfer edem pumonar, sindrom corinarian acut, accident rutier cu victime multiple). Concluzionand, pacienta s-a aflat intr-o unitate sanitara unde a primit asistenta medicala adecvată, competentele medicului urgentist din UPU Baneasa fiind superioare atat asistentilor, cat si medicilor incadrati la serviciile de ambulanta. Ca atare, gestionarea cazului, din punctul de vedere a SAJ, a fost conforma., a transmis conducerea SAJ Constanța.


Citește și: 

UPDATEParlamentarii constănțeni cer ministrului Rafila mai multe ambulanțe pe litoral. O femeie a murit în localitatea Băneasa. A așteptat 3 ore un echipaj cu medic! (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța O firmă înființată anul trecut a bifat un contract de 50.000 de lei cu Primăria Băneasa. Despre ce este vorba (DOUCMENTE)

26 Apr 2024 488

Caz șocant în județul Constanța! O mamă, suspectată că și-ar fi violat de mai multe ori propria fiică. Femeia a ajuns după gratii

26 Apr 2024 736

UPDATE Alertă în județul Constanța! O fată de 15 ani, dispărută de la domiciliul din comuna Adamclisi

21 Apr 2024 483

Fotbal Liga a 3-a Gloria Băneasa s-a impus în prelungiri în duelul cu Axiopolis Cernavodă

21 Apr 2024 698

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a învins liderul din play-out, Recolta Gheorghe Doja. Gloria Băneasa, victorie după un meci nebun!

14 Apr 2024 1579

Caz șocant în județul Constanța! Fetiță violată timp de patru ani de tatăl vitreg! Suspectul, reținut

12 Apr 2024 744

Fabrica de apă de la Crîngu se vinde pe bucăți Licitație la fiscul din Constanța pentru valorificarea bunurilor firmei Izvor M.D.Crîngu SRL, deținută de familia Comănescu (DOCUMENT)

09 Apr 2024 1039

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă, a doua victorie în play-out

07 Apr 2024 811

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă și Gloria Băneasa, pas cu dreptul în turneul play-out

31 Mar 2024 872

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 588

Liga a 3-a Gloria Băneasa și Axiopolis Cernavodă, înfrângeri în ultima etapă din sezonul regular. Urmează turneul play-out

24 Mar 2024 1588

Licitații Constanța Primăria Băneasa alocă aproximativ 400.000 de euro pentru execuția lucrărilor la centrul de colectare prin aport voluntar (DOCUMENT)

18 Mar 2024 617

Liga a 3-a Constanța Egal pentru Gloria Băneasa, în etapa a 17-a. Axiopolis Cernavodă, înfrângere

17 Mar 2024 995

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Băneasa! Un pieton a murit

14 Mar 2024 902

Știri Constanța UPDATE. Accident rutier grav la ieșire din Băneasa către Ion Corvin! Un pieton a murit

13 Mar 2024 1595