Palatul Justitiei va intra in functiune la inceputul lunii septembrie

La inceputul lunii viitoare, Curtea de Apel Constanta, Sectia Penala a Tribunalului Constanta si Judecatoria Constanta se vor muta in casa noua, respectiv, in Palatul Justitiei situat pe strada Traian nr.23, fata-n fata cu Consiliul Judetean Constanta. In cadrul unei conferinte de presa organizata, sambata, la sediul noii institutii, presedintele Curtii de Apel Constanta, judecator Anton Fuduli a precizat ca proiectul Palatului Justitiei a fost conceput in anul 1994, moment in care nu erau atatea procese pe rolul instantelor, tocmai de aceea vor exista avantaje si dezavantaje. Avantajele constau in faptul ca institutia, deosebit de importanta pentru justitiabili, se afla situata in centrul orasului si beneficiaza de toate avizele de functionare necesare, de mobilier nou si aparatura tehnica de ultima generatie, ceea ce implicit va asigura conditii decente pentru infaptuirea actului justitiei. In ceea ce priveste dezavantajele, acestea constau in faptul ca institutia nu are decat sase sali de sedinta de judecata, destul de mici pentru cerintele actuale. Doua dintre acestea au o suprafata de 107 metri patrati fiecare, doua de cate 72 de metri patrati, iar alte doua de cate 54 de metri patrati fiecare. Pentru a se evita aglomeratia, sedintele de judecata se vor desfasura in doi timpi. Institutia, al carei cost final a fost de 190 de miliarde de lei, are o suprafata de 1800 de metri patrati. De asemenea, s-au mai primit in concesiune 940 de metri patrati cu destinatia de parcare. Pe de alta parte, in Palatul Justitiei isi vor desfasura, zilnic, activitatea 235 de persoane, respectiv magistrati si personal auxiliar. Nici cei care au calcat stramb si vor raspunde pentru faptele lor in fata instantei nu au fost uitati. Arestatii nu vor mai sta inghesuiti asa cum s-a intamplat la sediul de la "Libri Maris" ci vor beneficia de mai multe boxe luminoase prevazute cu bancute si calorifer care le vor asigura caldura pe timpul iernii. In alta ordine de idei, atat paza cladirii cat si a magistratilor, dar si ordinea publica vor fi asigurate de jandarmi. Sedintele de judecata in noul sediu vor incepe a se desfasura astfel: Curtea de Apel Constanta incepand cu data de 1 septembrie, iar Tribunalul Constanta - Sectia Penala si Judecatoria Constanta incepand cu data de 5 septembrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 198

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 647

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 912

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1190

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1477

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 930

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 743

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 578

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 798

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 667

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 578

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 949

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 601

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 724

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 739