Percheziții la proxeneți internaționali din Iași! Averile inculpaților și metodele extreme folosite în traficul de persoane (GALERIE FOTO)

Una dintre mașinile proxeneților. Sursă foto: IPJ Iași
  • Din perchezițiile polițiștilor reiese că 14 indivizi au recrutat pe teritoriul României opt persoane majore, vătămate, în scopul exploatării fizice, prin practicarea prostituției în Marea Britanie, comunică Poliția Iași.
  • Forțele de ordine au confiscate două mașini de aproximativ 70.000 de euro fiecare.
  • Proxeneții ar fi folosit metoda loverboy și au apelat chiar și la oficializarea căsătoriilor pentru aservirea sentimental a persoanelor vătămate, au mai precizat oamenii legii.
  • La percheziții au participat și echipaje din cadrul Jandarmeriei Constanța.
 
Astăzi, la data de 4 august 2023, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, efectuează 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
 
Simultan, în cazul de față, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei și Poliția Metropolitană efectuează trei controale la domiciliu, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.
 
„La perchezițiile efectuate în județul Iași, participă patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra participă doi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.
 
Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, începând cu anul 2014, ar fi recrutat de pe teritoriul României opt persoane vătămate, majore, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii“, precizează Inspectoratul de Poliție Județean din Iași într-un comunicat de presă.
 
Potrivit datelor noastre, victimele ar fi fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în diferite agenții de profil, în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.
 
Conform polițiștilor, forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanți, ar fi fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor prin căsătorie.
 
În urma percheziţiilor domiciliare, în cauză, „au fost descoperite și ridicate două autoturisme de lux, de aproximativ 70.000 de euro fiecare și aproximativ 40.000 de lire sterline“, adaugă IPJ Iași.
 
Astfel, vor fi conduse 14 persoane la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, în vederea audierii. Sentința urmează a fi dezvăluită.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, a mai punctat sursa citată.
 

Din datele obținute reiese că acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:

Un bărbat găsit decedat pe plaja Nicolina din Iași! A fost întocmit un dosar pentru ucidere din culpă

Adolescentă de 16 ani, decedată după ce ar fi consumat droguri împreună cu un prieten! Trei suspecți, reținuți de DIICOT

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții într-un dosar de trafic de droguri! Unul dintre suspecți a aruncat pe geam o geantă plină cu bani (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2023 1024

Percheziții DNA Iași la vama Sculeni

22 Nov 2023 763

În Iași Nouă indivizi au dat buzna în casa unor tineri și i-au „buzunărit”. Cercetări și percheziții pentru tâlhărie calificată

27 Sep 2023 1114

Descinderi la un grup infracțional format din cetățeni ucraineni și români, specializat în contrabandă cu țigări (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 873

Suspecți de înșelăciune, deferiți justiției! Printre inculpați se află și avocați și notari

05 May 2023 1899

Zeci de percheziții într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune! Vizată și Constanța (FOTO)

28 Mar 2023 1982

Descinderi DNA la granițele României! Acțiune în coordonare cu Republica Moldova

17 Jan 2023 1322

DNA face percheziții la Primăria Iași! Reacția primarului Mihai Chirică

12 Dec 2022 1233

Percheziții DIICOT în mai multe județe din țară. Sunt vizate și case de schimb valutar, dar și o firmă de transport din București

19 Oct 2022 1363

Furt din hala unei societăți comerciale. Patru persoane reținute de polițiști (GALERIE FOTO)

10 Jul 2022 1321

Oficial DIICOT Cum s-au desfășurat perchezițiile din această dimineață de la Constanța

17 Dec 2020 1917

Percheziții într-un dosar de falsificare de monede, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Care a fost prejudiciul

20 May 2020 1710

Percheziţii domiciliare la Iaşi, după ce zece persoane au murit din cauza spirtului contrafăcut

03 May 2020 1944

Percheziții domiciliare în Neamț. Peste o sută de kilograme de cannabis

15 Nov 2019 1716

Jaf la o universitate din Cluj-Napoca. Prejudiciu uriaș (galerie foto)

06 Nov 2019 2112