Eveniment

Poliţistul care a sărit în apă să scape de procurori, arestat de judecătoarea Nermin Apzait

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța l-au dus, ieri, la arestare pe Laurenţiu Marin Dobre, fost profesor de istorie, ofițer de poliție judiciară din Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța - Serviciul de Investigații Criminale. Dobre este cercetat pentru luare de mită, iar cererea de arestare a fost trimisă spre soluţionare judecătoarei Nermin Apzait, din Tribunalul Constanţa.
 
Poliţistul este suspectat că ar fi pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, „în exercitarea atribuțiilor de organ de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale față de martorul denunțător în dosarul penal în care acesta este cercetat chiar de către inculpat“.
 
„În plus, inculpatul Dobre Laurențiu Marin i-a promis denunțătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în luna aprilie 2015 la domiciliul acestuia din urmă. Ulterior, la data de 16 iulie 2015, martorul denunțător a fost abordat din nou de inculpatul Dobre Laurențiu Marin, care i-a pretins, încă o dată, suma de 3.000 de euro în scopul menționat anterior. Pentru primirea sumei de 3.000 de euro, inculpatul Dobre Laurențiu Marin a stabilit ca termen limită data de 20 iulie 2015 și ulterior, data de 23 iulie 2015. Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orei 17.00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 de euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă“, conform DNA. De menţionat că în timpul intervenţiei procurorilor DNA, Dobre ar fi sărit în apă, pentru a scăpa de anchetatori.
 
Aseară, poliţistul a fost arestat preventiv. Mandatul nu este definitiv, el putând fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecător nou pentru Nicuşor Constantinescu!

08 Sep 2018 1423

Unul dintre cei mai cunoscuţi judecători din Constanţa iese la pensie. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul

30 Aug 2018 941