Precizări ale procurorilor cu privire la ancheta în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

Foto: ISU PrahovaParchetul de pe lângă Tribunalul Prahovaa transmis printr-un comunicat de presă câteva precizări privind desfăşurarea urmăririi penale în cauza sinistrului ce a avut loc la Complexul turistic "Ferma Dacilor" din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova

Potrivit procurorilor organele de cercetare penală, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat o serie de activităţi de urmărire penală, cum ar fi: 

1. În perioada 26.12.2023 - 28.12.2023, au fost efectuate activităţi de cercetare la faţa locului, cu sprijinul unei echipe multidisciplinare formată din specialişti şi experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani (INSEMEX) şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Cercetarea la faţa locului a fost finalizată, procedându-se la asigurarea zonei.

2. Au fost dispuse expertize genetice judiciare pentru stabilirea identităţii persoanelor decedate, în baza profilelor ADN, în cazul a şapte victime expertizele fiind finalizate.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare, în prezent nefinalizată.

3. Au fost dispuse şi efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor identificate.

4. A fost realizată audierea mai multor persoane.

„De asemenea, au fost efectuate şi alte acte de cercetare penală, dintre care enunţăm:
Solicitarea de înscrisuri, verificări la autorităţi şi instituţii abilitate cu avizarea / autorizarea activităţii în cadrul punctului de lucru unde s-a produs evenimentul, dispunerea de constatări, şi altele.



Menţionăm că şi în aceste zile sunt în derulare activităţi de urmărire penală care urmăresc administrarea unui probatoriu complex.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“ - au precizat procurorii.

Citește și. 

Mai multe fragmente osoase găsite de anchetatori printre ruinele Fermei Dacilor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiul de la Ferma Dacilor Procurorii cer prelungirea arestului în cazul administatorilor complexului turistic din Tohani

28 Jan 2024 602

Dosarul Ferma Dacilor. Instanţa amână judecarea contestaţiei funcţionarei arestată preventiv

25 Jan 2024 629

Oficial de la IGSU! Inspectorul șef al ISU Prahova, eliberat din funcție după incendiul de la Ferma Dacilor

23 Jan 2024 765

Tribunalul amână pronunţarea pe redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

22 Jan 2024 668

Mii de unități de cazare din județul Constanța, exceptate de la obligativitatea autorizării la securitate la incendiu (DOCUMENT)

10 Jan 2024 1169

Cererea procurorilor DNA de redeschidere a urmăririi penale în dosarul care viza modul în care au fost făcute controalele de la Ferma Dacilor, depusă la Tribunalul Prahova

08 Jan 2024 654

Precizări importante ale ISU Prahova! În cât timp au ajuns pompierii la incendiul de la Ferma Dacilor

03 Jan 2024 819

Incendiu la Ferma Dacilor. Ce spun anchetatorii despre măsurile pentru ''intrarea în legalitate'

02 Jan 2024 889

Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, reţinut

02 Jan 2024 1104

Incendiu la Ferma Dacilor Avocatul fostului primar al comunei prahovene Gura Vadului face declarații!

02 Jan 2024 849

Percheziții după incendiul de la Ferma Dacilor soldat cu opt persoane decedate! Administratorii firmei aduși la audieri

02 Jan 2024 729

Reacția patronului de la Ferma Dacilor după tragedia în care mai mulți oameni au murit. „De ce cred că e o mână criminală?“

31 Dec 2023 1386

Un nou incendiu în apropiere de Ferma Dacilor! Pompierii intervin

30 Dec 2023 1006

Raed Arafat „Se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme. Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat nu cu voia lor“

29 Dec 2023 933

Mai multe fragmente osoase găsite de anchetatori printre ruinele Fermei Dacilor

29 Dec 2023 815