Premieră în dosarul retrocedărilorÎn toiul campaniei electorale, eligibilii Mazăre şi Nicuşor chemaţi pentru audieri

retrocedarimazare-curteadeapelbucuresti.jpgÎntorsătură mai mult sau mai puţin ciudată în dosarul retrocedărilor Constanţei, care se judecă la Curtea de Apel Bucureşti şi în care primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Trimis pe rolul instanţei de aproape patru ani, cazul a prins prima campanie electorală pentru alegerile locale. Adică alegerile în care diverşi contracandidaţi încearcă să-i ia scaunul primarului Mazăre.

Desigur, vizat de campanie este şi scaunul preşedintelui Consiliului Judeţean. Şi aşa, în toiul forfotei electorale, eligibilii Constanţei ar trebui, vrând-nevrând, să lase deoparte treburile urbei măcar pentru o zi, pentru a se prezenta la Curtea de Apel Bucureşti, în vederea audierii. Ceva mai puţin zgomotos decât edilul şi, totodată, colegul său de partid, actualul preşedinte al CJC a păstrat un oarecare mister cu privire la faptul dacă va da sau nu declaraţii în faţa judecătorilor bucureşteni în procesul în care este acuzat de fapte de corupţie. La capătul opus, primarul Mazăre a anunţat de la bun început că va da declaraţii în faţa instanţei de judecată legate de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât vrea să se afle adevărul.

„Asociere pentru săvârşirea de infracţiuni"

mazareretrocedari-radumazare.jpgMai mult decât atât, edilul a anunţat că va solicita şi efectuarea unei expertizei în cauză, solicitare despre care primarul spune că i-a fost respinsă constant pe parcursul desfăşurării urmăririi penale, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Concret, acuzaţiile care i se impută lui Mazăre şi Constantinescu de către procurori sunt de „abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni". De asemenea, anchetatorii au precizat că prejudiciul calculat în această cauză s-ar ridica la circa 114 milioane de euro. Cei doi, alături de ceilalţi şefi din administraţia publică locală trimişi în judecată de procurorii DNA au respins constant acuzaţiile şi şi-au declarat nevinovăţia, susţinând că dosarul ar fi unul instrumentat politic. Pregătit încă de la termenul trecut să stea în faţa judecătorilor bucureşteni pentru a da declaraţii în cauză, primarul Mazăre a fost „sărit" de judecători la înfăţişarea respectivă, dat fiind că audierea primilor doi suspecţi a durat câteva ore bune. În contextul în care campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie este în plină desfăşurare, facem menţiunea că i-am transmis un SMS edilului pe telefon, pentru a-l întreba dacă va participa la procesul programat să se desfăşoare astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, însă până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns. În această situaţie, rămâne de văzut dacă procesul va împiedica sau nu planurile primarului privind campania pentru Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 826

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1032

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1280

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 885

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 727

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 564

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 780

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 654

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 576

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 904

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 591

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 718

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 734

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 578

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 608