Primarul Gascan, martor in procesul Zvarcolescu

1181250732.jpgProcesul in care Sorin Bogdan Zvarcolescu este acuzat de trafic de influenta a continuat, ieri, cu audierea martorilor din dosar. Cel dintai care a comparut in fata instantei a fost Robert Iulian Feodor, tanarul care este prietenul Danielei Badulescu, nepoata batranei pentru care Zvarcolescu ar fi intervenit, pentru ca aceasta sa isi primeasca mai repede banii de la bulgari. Martorul a declarat ca l-a cunoscut pe Zvarcolescu in cursul anului trecut, la Primaria Albesti. Dat fiind ca are o firma care efectua constructii in zona si il cunostea pe primarul Marian Gascan, l-a intrebat pe acesta daca il poate ajuta pentru ca bunica Danielei sa isi primeasca cele doua miliarde de lei vechi. Desi dosarul fusese depus de zece ani, iar suma fusese aprobata, banii intarziau. In aceste conditii, femeia era dispusa sa dea oricat, numai sa vada o parte din suma. Primarul Marian Gascan, care avusese aceeasi problema cu soacra lui, i l-a recomandat pe Zvarcolescu, ba chiar le-a facut cunostinta in biroul sau. Feodor a precizat ca, imediat cum i-a spus ce doreste, inculpatul a dat un telefon. "Impresia mea a fost ca a sunat la Bucuresti, pe cineva din comisia care acorda despagubirile, si cred ca era o persoana influenta, pentru ca i s-a adresat cu apelativul "directore", a precizat martorul. Inculpatul i-a promis ca banii ii vor veni in cel mult doua - trei saptamani, dar a cerut 40% din prima transa si 60% din a doua. Denuntatorul a mers la Parchet Banii au intrat in cont, iar la cateva zile dupa, intr-o noapte de joi, Robert Iulian Feodor a primit un telefon, iar un individ l-a amenintat ca daca nu ii da banii lui Zvarcolescu pana luni, ii da foc la masina si il omoara. "Dupa ce am primit aceste amenintari, m-am dus la Parchet si l-am denuntat pe inculpat", a declarat Feodor. Cel de-al doilea martor audiat a fost Dinca Caluda, una din cunostintele lui Zvarcolescu, care a fost prezent in momentul in care avusese loc flagrantul. Acesta a precizat ca, in data de 29 noiembrie 2006, inculpatul il sunase si il chemase o cafea la un bar. Odata ajuns aici, il gasise la o masa impreuna cu Feodor. Niciun moment nu s-a adus in discutie problema vreunui dosar, a unor despagubiri, dar, la un moment dat, Feodor i-a strecurat pe sub masa banii impachetati intr-o coala. "Nu stiam despre ce e vorba, am crezut ca la mijloc este o datorie", a precizat martorul. Urmatorul audiat a fost insusi primarul localitatii Albesti, care a recunoscut ca el le facuse cunostinta celor doi si ca, la rugamintea lui Feodor, ii facuse cunostinta cu baiatul care ii rezolvase si lui problema. Nepoata batranei, ultima audiata, a declarat ca, in momentul in care primise cele peste 700 de milioane de lei, 300 ii daduse prietenului sau, pentru ca acesta sa ii predea lui Zvarcolescu. Nu stie insa daca banii ajunsesera sau nu la el. Niciunul dintre cei audiati nu a stiut insa sa precizeze identitatea misteriosului membru al comisiei de la Bucuresti, care inlesnise procedurile legale.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2713

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3219

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3407

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3454

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3795

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6203

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2672

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5223

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2994

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3023

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3019

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2670

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2780

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2766

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2763