Rompetrol Rafinare își oferă tot sprijinul pentru familia colegului decedat în urma exploziei

  • La nivelul rafinăriei, s-a stabilit o echipă de  specialisti care, împreună cu autoritățile de resort vor stabili cauzele acestui incident.
  • În același timp, se va realiza și o analiză a impactului asupra proceselor tehnologice, pentru o imagine clară și o predictibilitate în ceea ce privește repornirea instalațiilor din rafinărie., a precizat Rompetrol Rafinare.
„Rompetrol Rafinare anunță stingerea integrală a incendiului de pe platforma Petromidia, în urma intervenției prompte a echipelor de pompieri militari, asistați de pompierii de pe platforma industrială.

Prin măsurile adoptate, incidentul a fost neutralizat și nu există în acest moment niciun alt risc. Celula anti-criză Rompetrol continuă să ofere sprijin autorităților și partenerilor, precum și pentru reducerea impactului pe plan intern al acestui incident.

Încă de la începutul incidentului, tot personalul a fost evacuat în siguranță, stabilindu-se un traseu și o zonă strictă, doar pentru accesul și intervenția echipelor de intervenție. De asemenea, procesele operaționale din rafinărie au fost oprite, sistemele de ventilație au fost pornite, pentru a elimina orice altă sursă care ar fi putut duce la propagarea incendiului.

La nivelul rafinăriei, s-a stabilit o echipă de  specialisti care, împreună cu autoritățile de resort vor stabili cauzele acestui incident. În același timp, se va realiza și o analiză a impactului asupra proceselor tehnologice, pentru o imagine clară și o predictibilitate în ceea ce privește repornirea instalațiilor din rafinărie.

Compania va continua să asigure livrarea de carburanți pentru stațiile Rompetrol din Romania și regiunea Mării Negre.

Monitorizările făcute de autoritățile de mediu au relevat faptul că nu au fost depășite valorile limită, nefiind afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă).

În momentul izbucnirii incendiului, în zona instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM) se aflau 5 angajați Rompetrol Rafinare. Compania depune toate eforturile necesare pentru ca cei afectati să beneficieze de cele mai bune condiții de spitalizare și tratament al rănilor.

În funcție de procedurile medicale și situația colegilor, analizăm și posibilitatea ca aceștia să fie transportați în unități specializate din afara țării, cu sprijinul companiei și al autorităților. Totodată, departamentul de resurse umane este în contact direct cu familiile celor afectați.

Rompetrol Rafinare își oferă tot sprijinul pentru familia colegului care, din păcate, a decedat în urma incendiului. Condoleanțe familiei!”, a transmis Rompetrol Rafinare.

Oficial de la ISU Dobrogea


Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu  la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.
 
Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel:  2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse  traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută  a fost găsită decedată.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar în urmă cu puțin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene au acționat  cu următoarele mijloace de intervenție : 14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă; 3 Autocamioane de intervenție; 4 motopompe de mică și mare capacitate; 1 autospecială CBRN; 1 autospecială transport victime multiple; 1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă; 6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor; 6 ambulanțe ale SAJ Constanța ( 1 echipaj C2 și 5 echipaje B2); 2 elicoptere SMURD. Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a dispus alocarea de forțe suplimentare din cadrul ISU Călărași, ISU Galați, ISU Vrancea, ISU Ialomița, ISU Tulcea, ISU Brăila.

Planul Roșu de Intervenție a fost  dezactivat la ora 16:20.

Citește și: Raport final al autorităților după explozia de la Rompetrol Midia Năvodari. Cinci persoane rănite și una decedată

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rompetrol anunță repornirea Rafinăriei Petromidia

17 Aug 2021 5780

Rompetrol Rafinare Rezultatele financiare, în prima jumătate a anului 2021

13 Aug 2021 996

Explozia de la Petromidia. Al doilea pacient rănit a decedat

18 Jul 2021 3250

Rompetrol Rafinare - „Este responsabilitatea noastră să găsim cele mai bune soluții pentru o creștere continuă a gradului de securitate pe platformă”

06 Jul 2021 5421

ITM Constanța despre incidentul de la SC Rompetrol Rafinare

06 Jul 2021 4145

Acțiunile Rompetrol Rafinare, în scădere la Bursă după explozia de la Petromidia Năvodari

02 Jul 2021 835

Rompetrol. Raportul de sustenabilitate pentru 2020. Rolul și impactul companiei în economia românească

24 Jun 2021 612

LIVE Începe construcția centralei de cogenerare pe platforma Petromidia Năvodari

27 May 2021 2789

Rezultatele Rompetrol Rafinare. Creștere semnificativă în primul trimestru al anului

17 May 2021 903

Producție în creștere pentru Rompetrol Rafinare

06 May 2021 1049

Uzina Termoelectrică Midia (UTM) construiește o centrală fotovoltaică de trei megawați

26 Apr 2021 2526

Femei puternice din Constanța Raluca Lainer și Loredana Crețu, două dintre reprezentantele feminine de top din Rompetrol Rafinare

08 Mar 2021 2006

Rompetrol Rezultatele financiare ale Rompetrol Rafinare în 2020, afectate de contextul de piață și de efectele pandemiei

28 Feb 2021 2052

Rompetrol rafinare Rezultatele financiare, în anul 2020, afectate de contextul de piață și de efectele pandemiei

26 Feb 2021 718

Unul dintre asociații Rompetrol Logistics s-a retras din afacere. Tranzacție de 8,3 milioane de dolari

26 Feb 2021 727