Secretarul de stat Luminita Gheorghiu a descoperit nereguli grave la spital

Conducerile sectiilor de Psihiatrie si de Dezintoxicare din localitatea Palazu Mare, aflate in subordinea Spitalului Clinic Judetean Constanta, nu au mai facut investitii de peste zece ani * Una dintre sectii este chiar inchisa, cu toate ca in evidente figureaza ca avand multi pacienti

Conducerile sectiilor de Psihiatrie si de Dezintoxicare din localitatea Palazu Mare, aflate in subordinea Spitalului Clinic Judetean Constanta, nu au mai facut investitii de peste zece ani, desi Ministerul Sanatatii a alocat fonduri cu acest scop, iar una dintre sectii este chiar inchisa, cu toate ca in evidente figureaza ca avand multi pacienti, a anuntat, marti, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii si Familiei, Luminita Gheorghiu. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Luminita Gheorghiu, aflata in vacanta pe litoral, a vizitat, marti, cele doua sectii, impreuna cu prefectul Gheorghe Martin si cu seful DGFP, Claudiu Ristea. Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii si Familiei, Luminita Gheorghiu, sectia de Dezintoxicare este inchisa de aproape un an si jumatate, cu toate ca Ministerul Sanatatii a alocat, in ultimii ani, zece miliarde de lei pentru constructia cladirii si pentru dotari. Secretarul de stat a precizat ca, anul trecut, au mai fost alocate aproape 1,2 miliarde de lei pentru amenajari si cursuri de specialitate, iar pentru acest an sunt repartizate alte 1,5 miliarde de lei. Luminita Gheorghiu a precizat ca din raportul existent la Ministerul Sanatatii reiese ca sectia de Dezintoxicare de la Palazu Mare functioneaza si are un numar mare de pacienti. De altfel, si in evidentele sectiei figureaza zece pacienti. Si la cele doua sectii de boli psihice de la Palazu Mare au fost gasite numeroase nereguli - saloanele au condens, tevile de apa sunt sparte, iar unitatea nu este pazita. Luminita Gheorghiu sustine ca a aflat ca pacientii fug din spital si sunt vazuti cersind in statiunea Mamaia.Gheorghiu i-a solicitat secretarului de stat din Ministerul de Interne, gen. Pavel Abraham, ca, impreuna cu inspectori ai DGFP Constanta, sa declanseze o ancheta la Palazu Mare. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii si Familiei, Luminita Gheorghiu, aflata in concediu la Mamaia, a fost lovita la cap, duminica, de o umbrela adusa de vant. Pentru cateva momente, aceasta si-a pierdut cunostinta, dar pe plaja nu se afla nici un punct de prim-ajutor si nici o persoana avizata sa-i acorde asistenta medicala. Ea a fost ajutata de o femeie din Rusia, care si-a dat sutienul jos, l-a udat in apa marii si l-a pus pe fruntea secretarului de stat. Dupa acest incident, Gheorghiu, desi se afla in concediu, i-a convocat pe prefectul judetului si pe reprezentantii DSP pentru a le cere explicatii in privinta modului in care se cheltuiesc banii alocati din bugetul statului pentru sistemul sanitar din Constanta. 5.(A.M.)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces între Primarul Municipiului Mangalia și Dia Litoral SRL. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

19 May 2024 193

Farul Constanța, plan pentru sezonul viitor Hagi - „Trebuie să construim. Sper să fiu inspirat și să fac o echipă frumoasă“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 744

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 340

CJC cere acord de mediu pentru proiectul „Conservare, protejare și punere în valoare a biodiversității în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”

19 May 2024 401

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 587

Lotul de skandenberg al Constanței, rezultate deosebite la Campionatul de Armwrestling IFA 2024

18 May 2024 505

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 813

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 2443

„Împreună scriem istorie!“ Ce performanță! Carol Popa, de la CSM Constanța, pe primul loc în clasamentul european (GALERIE FOTO)

16 May 2024 783

Tomis Spartan Division Constanța, 12 medalii la competiția internațională de la Varna (GALERIE FOTO)

14 May 2024 451

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Nu merge așa. E prea mult! Și-au bătut joc de club! Bătaie de joc!“

14 May 2024 1538

Alegeri locale 2024 Horia Constantinescu- „Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu“

12 May 2024 725

Statul ia în calcul să investească într-un parc tematic major pe litoral

12 May 2024 783

Imobiliare Constanța Plajă amenajată și beach bar! Autorizație de construire pentru firmele familiei Carabaș

12 May 2024 1339

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

12 May 2024 3452