Șeful unui Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă, prins în flagrant în timp ce primea mită de la un deținut

La data de 28.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul  Direcției Generale Anticorupție  - Serviciul Județean Anticorupție Argeș și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au pus în aplicare  mandate de percheziţie domiciliară vizând spaţii din incinta unei instituţii publice, într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului  şi luare de mită.

Potrivit procurorilor DIICOT, d-a reţinut că inculpatul, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă,  a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv, suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a  primi în incinta unității de detenție  pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.   

Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri  de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

„Acțiunile inculpatului au avut drept scop  favorizarea persoanelor aflate în detenție  cu consecința  îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT.
Ulterior audierii, procurorii au dispus reţinerea inculpatului, urmând ca în cursul zilei de 29.07.2023 să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Frauda unui grup organizat din Mehedinți la Bacalaureatul de anul trecut! Procurorii au pus în aplicare nouă mandate

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, sub control judiciar. Este acuzat de luare de mită

17 Nov 2020 2516

Angajat al Penitenciarului Poarta Albă bănuit de luare de mită. Începe judecata

05 Oct 2020 2360

A cerut 1.000 euro de la un deţinut în schimbul unei permisii de trei zile

25 May 2016 3640