Surse Cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa, audiaţi în dosarul Radu Mazăre - Sorin Strutinsky (rechizitoriu+referat DNA)

Ieri, omul de afaceri a cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Dosarul a fost amânat pentru data de 5 mai.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie continuă cercetările specifice în dosarul în care Radu Ștefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, a fost arestat preventiv. Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, recent, la DNA au fost audiate cinci persoane, toate angajate ale Primăriei Constanţa la momentul presupuselor fapte. Având în vedere caracterul secret al urmăririi penale, până la acest moment, nu ştim cine sunt cei audiaţi şi ce funcţii ocupă în Primăria Constanţa ori dacă aceştia mai lucrează în administraţia publică locală.
 
Cauza penală este instrumentată de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Mazăre este acuzat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). De asemenea, procurorii Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la presupusa săvârşire a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În acest dosar, judecătoarea Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a decis ca Mazăre şi Strutinsky să rămână în arest, admiţând solicitarea Danei Ana de prelungire a măsurii arestării preventive în dosarul celor doi.
 
Aşa cum menţionam şi mai sus, Strutinsky este judecat, într-un alt dosar, de Tribunalul Constanţa. Pe data de 20 aprilie, Leonard Iustin Bourceanu, judecător al instanţei mai sus precizate, a menţinut măsura arestării preventive a lui Strutinsky. Mai mult decât atât, Bourceanu i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, de restituire a bunurilor confiscate ca urmare a percheziţiei corporale şi a autovehiculului marca Lexus, şi a dispus începerea judecăţii cauzei.

Contestaţia, amânată pentru 5 mai


Nemulţumit, omul de afaceri a formulat o contestaţie, aceasta fiind trimisă spre soluţionare judecătoarei Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa. Nemulţumirea lui Strutinsky a fost analizată ieri, însă cauza a fost amânată pentru data de 5 mai. Chiar dacă magistraţii vor decide punerea în libertate, Sorin Gabriel Strutinsky rămâne după gratii, pentru că, aşa cum spuneam şi mai sus, el are un mandat de arestare în dosarul în care este cercetat alături de Radu Mazăre.

Mazăre şi Strutinsky, menţinuţi în arest de fosta consilieră a lui Daniel Morar (referat DNA)

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1139

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1453

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1371

Primăria Constanța a pierdut în procesul în care solicita aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris!

10 Oct 2023 1140

Primăria Constanța, la judecată cu inculpații din dosarul Polaris! Proces cu o miză de aproape 40 de milioane de euro. Pronunțarea, azi

08 Oct 2023 2630

Municipiul Constanta cere aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Judecătorii Curții de Apel, în pronunțare

29 Sep 2023 3165

Moștenitorii lui Mihail Cârciog solicită falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia!

18 Jul 2023 2164

Tribunalul Constanța a confirmat planul de reorganizare a activităţii Ideea Contrast SRL

27 May 2023 1978

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe!

21 Feb 2023 16034

Insolvența Ideea Contrast SRL merge mai departe la tribunal! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

22 Jan 2023 1952

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind reorganizarea judiciară a Xenoti SRL, ce deține Hotelul Flora, din Mamaia!

18 Jan 2023 1631

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv s-ar putea rejudeca!

23 Oct 2022 2976

Înalta Curte a admis în principiu contestaţiile în anulare formulate de Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky împotriva deciziei din dosarul Polaris!

26 Sep 2022 1558

Creditorii Xenoti SRL, firma ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, convocați în adunare. Care este ordinea de azi (DOCUMENTE)

06 Jul 2022 2352

Trei mașini aparținând Conpress Group SRL, vândute la licitație (DOCUMENT)

07 Jun 2022 2167