„Toate-s vechi şi nouă toate"Directorii arestaţi în ancheta Portul, înapoi pe posturile de conducere

Cadar-SunaiCadar.jpgÎnchis timp de jumătate de an în mega-ancheta procurorilor de la Anticorupţie devenită cunoscută drept „dosarul Portul", Sunai Cadîr, cel care a ocupat ani de zile funcţia de director al Regionalei Vamale Constanţa, s-ar putea întoarce fără probleme pe funcţia de conducere deţinută până la momentul declanşării scandalului Portul. Culmea, aceeaşi este situaţia în cazul tuturor funcţionarilor publici, în speţă vameşi, cercetaţi în ancheta Portul.

Surse apropiate cazului explică „fenomenul vama" prin faptul că lucrătorii vamali, indiferent de funcţia ocupată, au fost suspendaţi de drept doar pe perioada arestului preventiv, procurorii DNA nesolicitându-le autorităţilor suspendarea din funcţie pe perioada desfăşurării anchetei sau până la pronunţarea unei hotărâri definitive în cauză. Condiţii în care Sunai Cadîr, directorul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, s-ar putea întoarce fără probleme pe postul de conducere deţinut la momentul închiderii sale. De altfel, surse avizate susţin că directorul ar fi formulat deja o cerere în acest sens. La rândul său, Liviu Adrian Durbac, director al Vămii Agigea, ne-a declarat că se află şi el în aceeaşi situaţie, însă a precizat că, deşi se va întoarce în sistemul vamal, se va întoarce la postul din Capitală, deţinut anterior de numirea la conducerea Biroului Vamal Agigea. „Mă întorc la Bucureşti, pentru că detaşarea mea la Agigea expirase o dată cu autosuspendarea mea", a precizat Liviu Durbac. Printre vameşii care s-ar putea întoarce pe posturile deţinute anterior arestării se numără şi Liviu Costel Bratu, adjunctul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Claudiu Constantin Oltean, de asemenea adjunct la Vama Agigea, Adrian Milea, Valentin Roşculeţ, Ionuţ Marius Scrioşteanu, şeful Vămii Slobozia, dar şi Horia Dan Tudoran. Menţionăm că, la momentul de faţă, conducerea Regionalei Vamale Constanţa este asigurată de Nicolae Ilie Tuică Arion, pe funcţia de director, şi adjunct Florentina Ioanei, în timp ce la Vama Agigea director este Octavian Lică Parfenie, iar adjunct Ovidiu Tatu. Acuzaţiile aduse suspecţilor arestaţi în dosarul Portul au fost, printre altele, constituire, aderare sau sprijinire de grup infracţional organizat şi luare de mită.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța și Administrația Porturilor „duc“ Portul Tomis la Curtea Supremă, în procesul cu Tomis Marina Management!

03 May 2024 320

Programul ÎPS Teodosie în zilele de Paști. Procesiune cu Sfânta Lumină la malul Mării Negre

03 May 2024 357

Peste 7.000 de jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali din Portul Constanța Sud

30 Apr 2024 443

Lumea marinarilor Ispitele Americii Latine. Cadeții nu cedează!

30 Apr 2024 489

Licitații Tulcea Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina modernizează portul Sulina Zona Mol-Bazin Maritim-Perimetrul II (DOCUMENT)

27 Apr 2024 531

Atenție la jucăriile oferite în dar micuților de Paște! Ce au găsit vameșii într-un container sosit din China în Portul Constanța

26 Apr 2024 419

Anunț important pentru locuitorii și turiștii din Constanța. Autobuzele etajate vor circula în minivacanța de Paște și 1 Mai

26 Apr 2024 477

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 706

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a 10.000.000 acțiuni

25 Apr 2024 577

Proiectul a fost depus la APM Constanța Port Azuro SRL investește într-un nou restaurant în Portul turistic Mangalia

25 Apr 2024 517

Incendiu în Portul Constanța. Pompierii au intervenit

25 Apr 2024 651

Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 486

Doi bărbați, arestați după ce au încercat să fure un cablu de alimentare al unei macarale din Portul Constanța

23 Apr 2024 448

Trei parcele de teren, situate în Porturile Constanța și Midia, pot fi închiriate de la CN APM Constanța. Licitația de atribuire se va desfășura în luna mai (DOCUMENT)

22 Apr 2024 543

One Star Security SRL, din Constanţa, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

22 Apr 2024 621