Turci cu documente false la frontiera

Doi cetateni turci au fost retinuti la frontiera de vest de politistii romani, in timp ce incercau sa iasa din tara cu ajutorul unor documente falsificate, transmite corespondentul ROMPRES. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, in cursul zilei de joi, lucratorii din Punctul de Trecere a Frontierei Curtici au retinut doi barbati care au prezentat documente falsificate la iesirea din tara, amandoi aflandu-se in Rapidul 'Dacia', tren care circula pe ruta Bucuresti-Viena, Primul dintre ei, Ahmet B., in varsta de 41 de ani, s-a legitimat cu un pasaport de serviciu turcesc, document care, dupa ce a fost verificat de politistii de frontiera cu ajutorul tehnicii din dotare, s-a dovedit a fi fals. |n urma extinderii cercetarilor, s-a stabilit ca persoana in cauza a intrat legal in tara in urma cu noua zile, prin PTF Giurgiu, in baza pasaportului national in care avea aplicata viza romana. Barbatul a declarat ca a primit pasaportul de la un conational, in Turcia, in schimbul sumei de 1.500 de euro si ca dorea sa ajunga in Austria, pentru a-l vizita pe varul sau. |n acelasi tren rapid a fost depistat un al doilea cetatean turc care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberata de autoritatile din Cipru, document care a trezit de asemenea suspiciunile politistilor de frontiera romani. §i in acest caz, suspiciunile au fost confirmate de verificarile facute de politistii de frontiera cu ajutorul tehnicii din dotare, stabilindu-se de asemenea ca documentul este fals. Pe baza declaratiilor persoanei in cauza, politistii de frontiera au stabilit ca acesta este, de asemenea, cetatean turc, se numeste Secen T. si are 41 de ani. El a declarat ca a obtinut documentul in Istanbul, contra sumei de 500 de euro si ca intentiona sa ajunga in Ungaria, unde spera ca isi va gasi un loc de munca. Cei doi cetateni turci sunt cercetati penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, impotriva lor urmand a fi dispuse masurile legale care se impun.

Scris de: {autor}RMP{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mangalia, județul Constanța, scoate la vânzare un imobil într-o licitație publică

03 May 2024 197

Horoscop pentru marți, 30 aprilie 2024. Se întrezăresc călătorii pe distanțe scurte

30 Apr 2024 546

Istoria Dobrogei - BibliografieSextusAuralius Victor (sec. IV) -„Despre bărbații de seamă ai orașului Roma”, „Despre împărați”, „Carte despre viața și moravurile împăraților”

26 Apr 2024 1415

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 635

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 559

„Ziua Bibliotecarului din România", marcată de Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea

23 Apr 2024 393

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 454

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 666

Afaceri Constanța Hotelul Infinity, situat în Mamaia Nord, își caută proprietari noi. Unitatea de cazare poate fi cumpărată cu peste un milion de euro

04 Apr 2024 2608

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 422

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 590

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea volumului „Un grup de aviație eroic. Grupul 7 Vânătoare „Comandor Alexandru Popișteanu (1940-1945 )”

23 Mar 2024 592

Istoria Dobrogei – Bibliografie Athenaios (sec. III) - „Banchetul înțelepților”

22 Mar 2024 2565

Lansare de carte la Casa Avramide Tulcea - „Odă târzie mamei", de Monalisa Dima

22 Mar 2024 549

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 814