Un ofiter SIF afirma ca a fost batut de finul adjunctului IGPR

Revolta la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Ofiterii afirma ca au fost victimele unei infractiuni comise de o persoana apropiata adjunctului sefului IGPR, iar nimeni nu misca un deget in favoarea lor. In replica, sefia IPJ sustine ca in cauza s-a dispus deja o ancheta interna, iar cei care se declara victime nici macar nu au dorit sa depuna plangere.

Incidentul a avut loc sambata noapte, pe plaja Adras din statiunea Venus. Patronul terasei situate pe plaja este Dumitru Stoica, finul comisarului-sef Gheorghe Dragomiroiu, adjunctul Inspectoratului General al Politiei Romane. Ceea ce se cunoaste cu certitudine este ca, in acea noapte, sase ofiteri SIF si sase detasati au fost trimisi, in civil, intr-o misiune de asigurare a ordinii publice la festivalul care se desfasura pe plaja. La un moment dat, doi dintre ei s-au asezat pe sezlonguri. Din senin si-a facut aparitia patronul, care, nestiind ca cei doi sunt politisti, le-a cerut bani pe sezlonguri. Oamenii legii au replicat ca este miezul noptii, in niciun caz nu fac plaja la acea ora, asa ca nu au de ce sa plateasca. Pana sa apuce sa se legitimeze si sa explice ca se afla acolo in misiune, Dumitru Stoica i-a rasturnat cu tot cu sezlonguri. De aici, insa, "povestile" nu mai coincid. In vreme ce ofiterii SIF afirma ca individul l-a lovit, pe unul dintre ei, cu piciorul in gura, conducerea IPJ Constanta sustine ca un astfel de incident nu a avut loc. Comisarul-sef IoanTomescu, seful SIF, afirma ca nu a fost vorba decat de un incident verbal. In replica, ofiterii SIF sustin ca nu este altceva decat o incercare de musamalizare a cazului de catre IGPR, al carui adjunct nu doreste sa-si vada numele implicat intr-o asemenea afacere.

Ancheta interna

Mai mult, politistii de la SIF, care au fost in acea noapte pe plaja, sustin ca la fata locului s-a deplasat insusi adjunctul Politiei Mangalia, comisarul-sef Nicolae Pescaru, care nu a dispus niciun fel de masuri de cercetare. Contactat telefonic, seful Politiei Mangalia declara ca nu a fost personal la fata locului, pentru simplul motiv ca supraveghea masurile luate pentru buna desfasurare a festivalului. Incidentul a fost cercetat de adjunctul sau, Valentin Mustatea. "Noi am pus in vedere victimelor ca trebuie sa depuna plangere ca sa putem face cercetari. Pana acum, insa, nu am primit o astfel de plangere", a precizat Pescaru. La scurt timp dupa incident, ofiterii SIF au fost retrasi brusc de pe plaja. Politistii afirma, insa, ca au fost trimisi intr-o misiune care nu era de competenta lor, ci a Ordinii Publice, fara arme sau bastoane, fiind expusi riscurilor. Mai mult, ar fi fost obligati sa plece fara dispozitie scrisa in acest sens. Comisarul-sef Ioan Tomescu sustine, insa, ca o astfel de dispozitie nu este obligatorie si ca este o practica obisnuita ca efectivele sa fie "imprumutate" de la un serviciul la altul. La randul sau, conducerea IPJ a afirmat, prin vocea purtatorului de cuvant, subinspector Radu Croitoru, ca in cauza s-a dispus o ancheta interna, care sa lamureasca imprejurarile in care s-a produs incidentul.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2760

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3253

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3465

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3475

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3821

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6226

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2690

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5256

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 3018

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3051

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3045

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2707

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2800

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2785

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2789