Un romano-sirian lupta de cinci ani sa isi recapete proprietatea

1188329892.jpg

In anul 2000, un cetatean sirian a vrut sa investeasca niste bani pentru vremuri negre si s-a gandit sa cumpere o casa, situata pe strada General Manu nr. 6. Pentru inceput, deoarece el nu avea inca cetatenie romana, intre parti s-a incheiat un contract de comodat.

Pentru ca nu avea rost sa tina spatiul gol, Karmieh Nazih a incercat sa deschida o mica afacere. Pentru ca zona e una cu vad, a deschis un mic magazin alimentar. Nu a rezistat prea mult, asa ca a inchis si s-a hotarat sa inchirieze spatiul. Prin anumite cunostinte, a ajuns sa o cunoasca pe Aurelia Dumitru, actionara in societatea Isolada SRL. Cei doi au cazut de acord sa semneze un contract de inchiriere a spatiului din strada General Manu, valabil pentru o perioada de doi ani. Initial, a fost deschis un magazin de comercializare a pestelui. Pentru ca, dupa spusele Aureliei Dumitru, treaba nu prea mergea, ea s-a decis sa faca o carciuma. Alegerea a fost facuta deoarece femeia muncise mai multi ani in domeniu. Toate bune si frumoase, pana cand s-a apropiat termenul de incheiere a contractului de inchiriere. Potrivit declaratiilor lui Karmieh Nazih, de aici au inceput problemele. Fara sa il anunte, femeia s-a dus si a inregistrat un nou contract pe o suma derizorie de 150 de lei pe luna. Totul s-a facut fara stirea proprietarului si, mai mult, semnatura acestuia a fost falsificata.

Procese peste procese

Si pentru cetatenii romani este greu sa isi caute dreptatea in Romania, cu atat mai mult pentru un sirian. Chiar daca, intre timp, a devenit cetatean roman, peste tot unde s-a dus, Nazih se plange ca i s-a pus din start eticheta de arab si toti l-au invitat mai mult sau mai putin politicos sa isi vada de lucru si sa plece la el in tara. Venit in Romania din anul 1979, ca director al unei importante companii japoneze, sirianul a prins radacini in Romania, s-a casatorit si are trei copii. Trecut prin multe, nu s-a intimidat nici la amenintari, nici cand a aflat ca fiul Aureliei Dumitru este procuror. Stiind ca lupta pentru ceva ce ii apartine, el a deschis un sir lung de procese, mai exact 19 la numar. De cinci ani de zile de cand s-a trezit cu contractul fabricat de patroana de la Isolada, Nazih alearga prin tribunale. A intrat in contact cu avocati, cu judecatori si cu executori judecatoresti. Marea majoritate l-au dezamagit. Ba mai mult, a fost chiar pe punctul sa o invinga pe Aurelia Dumitru la un moment dat. A avut in mana o hotarare judecatoreasca prin care aceasta era obligata sa paraseasca spatiul. Pentru ca nu s-a miscat repede, femeia a gasit o portita sa-i mai prelungeasca calvarul. De-a lungul celor cinci ani, cei doi au devenit celebri in zona, fiind cunoscuti ai politistilor de la Sectia 3. Fiecare asalt s-a terminat insa rau pentru romano-sirian, deoarece s-a ales cu amenzi, cu amenintari si tot nu a intrat in posesia proprietatii sale.

"Am memorie de camila, nu am sa o las..."

Chiar daca mai sunt doar doua luni si falsul contract va expira, Nazih este hotarat sa mearga pana in panzele albe. Chiar daca in toti acesti ani a avut o expertiza in care se spunea clar ca nu este semnatura lui cea de pe contract, nu a reusit sa isi recapete proprietatea. Cu sute de milioane date la avocati, dupa ce si-a vandut casa din Siria este mai hotarat ca oricand sa ii vina de hac femeii care l-a pacalit. Daca va fi nevoie, va merge si la Strassbourg "am memorie de camila, nu am sa o las...".

Scris de: {autor}Adrian FURDULEA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Dragobete, Asociaţia „Suflete deschise” lansează un nou îndemn - Iubește pe toată lumea!

25 Feb 2024 706

ZIUA LIVE. Curajul, cea mai importantă moștenire pe care o avem de la daci. „Dacii aveau această dorință de libertate“

14 Apr 2022 1675

ZIUA LIVE. Aurel Mototolea. „Dacii ne-au transmis genele” (VIDEO)

13 Apr 2022 1659

#Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials Tropaeum Traiani, reper latin al României și emblema milenară a Dobrogei (galerie foto+video)

28 Oct 2021 5412

Noaptea Muzeelor 2021 MINA Constanța. Personal costumat în daci și romani, uniforme școlare din perioada comunistă și alte categorii de bunuri culturale

13 Jun 2021 1718

Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța Noaptea Muzeelor la Tomis

04 Jun 2021 2396

Nicolae Furdui Iancu, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști, își serbează azi onomastica

06 Dec 2020 6898

„Dobrogea Digitală” – „Monumentul triumfal de la Adamclisi” (1977) Legendarul Mars Ultor, divinitatea protectoare de pe „biserica lui Adam”

15 May 2020 4851

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 8 februarie 2019

08 Feb 2019 2443

Constanța. Piața Ovidiu un real conglomerat balcanic Între ”Trandafirul de la firida mea”, ”Noaptea Muzeelor” și festivalul culinar (galerie foto+video)

19 May 2018 13498

Renault Romania recheamă în service mai multe autovehicule Daci Duster. Ce probleme au fost identificate

22 Mar 2018 2252

#citeşteDobrogea Vinurile dobrogene de altădată. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

30 Dec 2017 4662

Astăzi, îşi serbează onomastica. Constănţeni care poartă numele Sfântului Andrei (galerie foto)

30 Nov 2017 3220

Revista presei locale

21 Aug 2017 2655

Revista presei locale

19 Aug 2017 2504