Valentina Matea, prim-vicepresedintele Sindicatului ROPOL – „Se încheie un an dezamăgitor pentru polițiști“


 
  • „Menținerea salariului la nivelul anului 2009 prin neaplicarea Legii salarizării 153/2017 și înghetarea/tăierea altor drepturi așa cum au fost deja anunțate, precum și restanțele salariale amânate în timp, conturează un nou an greu pentru polițiști“.
 
Anul 2021 a fost un an dezamăgitor pentru polițiști! O spune chiar Valentina Matea, prim-vicepresedinte al Sindicatului ROPOL, potrivit căreia „nimic nu s-a schimbat în plan profesional pentru noi, atât din punct de vedere al calității condițiilor de muncă, cât mai ales financiar“.
 
„Astăzi, se încheie un an dezamăgitor pentru polițiști. Un an în care au fost în prima linie în lupta cu pandemia Covid-19 și în care rezultatele activității, deși semnificative și lăudabile, au fost umbrite de neplăceri: Nimic nu s-a schimbat în plan profesional pentru noi, atât din punct de vedere al calității condițiilor de muncă, cât mai ales financiar“, a mai declarat, pentru ZIUA de Constanța, Valentina Matea, prim-vicepresedinte al Sindicatului ROPOL.
 


„Sperăm doar să fim sănătoși“

 
„Nu ne așteptăm ca noul an să fie unul altfel, pentru că deja polițiștii au primit câteva vești proaste în ceea ce-i privește. Sperăm doar să fim sănătoși pentru a face față noilor provocări ce se anunță a fi mult mai dificile.
 
Deficitul de personal se adâncește odată cu plecările din sistem, mai numeroase decât pot să acopere promoțiile din școlile MAI, sarcinile polițiștilor se înmulțesc pe zi ce trece nu doar ca urmare a activităților legate de pandemie.
 
Condițiile de muncă devin din ce în ce mai stresante și fără compensații: ore suplimentare neplătite, dotări insuficiente comparativ cu standardele de performanță impuse, nivelul de pregătire neîmbunătățit pentru că nu există condiții și timp efectiv alocat acesteia.
 

Peste acestea, menținerea salariului la nivelul anului 2009 prin neaplicarea Legii salarizării 153/2017 și înghetarea/tăierea altor drepturi așa cum au fost deja anunțate, precum și restanțele salariale amânate în timp, conturează un nou an greu pentru polițiști.
 
La fel de greu ca reducerile salariale de 25% din urma cu câțiva ani, care i-au marcat pe mulți dintre noi“, se mai arată în mesajul prim-vicepresedintelui Sindicatului ROPOL.

 
„Împreună suntem schimbarea!“
 
„Eu mi-aș dori ca noul an să aducă un gram de curaj și hotărâre fiecărui polițist, care să-l motiveze să lupte pentru drepturile sale așa cum știe să iși facă meseria, să lupte pentru un sistem corect cu el însuși și cu cetățeanul, să fie mândru că e polițist intr-o instituție care il apără și îi apreciază munca.
 
Foarte mulți dintre noi întâmpină anul 2022 fiind de serviciu. E un serviciu ca în oricare altă zi, le dorim însă, să nu aibă parte de evenimente neplăcute.
 
La mulți ani, tuturor! Și e bine să nu uităm că «Împreună suntem schimbarea!»“, a conchis agent șef principal de poliție Valentina Matea, prim-vicepresedinte al Sindicatului ROPOL.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Interviu online Valentina Matea, prim-vicepresedinte al Sindicatului ROPOL - „Sunt polițiști care lucrează pentru trei, patru colegi care nu sunt în sistem!“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Protestul polițiștilor din Constanța s-a anulat! Programul de lucru rămâne neschimbat pentru o perioadă de 3 luni

31 Jan 2024 906

Veste proastă pentru aproximativ 400 de polițiști din Constanța. Câștigaseră inițial un proces important

15 Jun 2020 2869

Verdict final! Peste 330 de polițiști din Constanța au dat în judecată Ministerul de Interne. Ce au cerut și ce au primit

09 Jun 2020 2923

Sute de polițiști din Constanța, la judecată cu IGPR. Care sunt revendicările. S-a stabilit primul termen în apel

14 May 2020 4031

Inspectoratul General al Poliţiei Române contestă o victorie obţinută în instanţă de aproximativ 300 de poliţişti din Constanţa

07 Feb 2020 1919

Preşedintele SNAP detaliază Aproximativ 160 de poliţişti din Constanţa, la judecată cu IPJ pentru obţinerea salarizării la nivel maxim

11 Jan 2020 10188

Inspiraţi de modelul magistraţilor! Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“ anunţă prima sentinţă câştigată în ţară de un sindicat (document)

03 Dec 2019 12210

Sindicatul EUROPOL Grupurile de Whatsapp, interzise pentru polițiști

09 Oct 2019 3202

Sindicatul polițiștilor din Constanța își caută dreptatea în instanță. Procese pe bandă rulantă pentru drepturile salariale

01 Jun 2019 2298

Victorie importantă în instanţă pentru Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“!

18 Mar 2019 9739

Ce a obţinut Sindicatul Naţional al Poliţiştilor Salariul de bază şi sporurile poliţiştilor din Constanţa, în atenţia Curţii de Apel

28 Feb 2019 2557

Victorie importantă pentru Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, contestată în instanţă. Vizate - sporurile şi salariul de bază

28 Jan 2019 10022

Reacţia Sindicatelor din Poliţie după ce Gabriel Oprea ar fi devenit membru de sindicat

03 Sep 2018 1703

Sindicateuropol.ro Mai multe zile libere pentru poliţişti!

04 Aug 2018 2118

Petiţie cu 22 de întrebări Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“ insistă în problema salariilor

21 Jul 2018 14863