Elon Musk „Producătorii chinezi de maşini electrice îşi vor «demola» concurenţii, în lipsa barierelor comerciale


Sursa foto: Unsplash


 
  • Producătorii de automobile electrice chinezi vor avea un succes "semnificativ" în afara Chinei, crede Elon Musk, fondatorul Tesla, scrie CNBC, conform Bursa.ro.

"Companiile de maşini din China sunt cele mai competitive companii de maşini din lume. Prin urmare, cred că vor avea un succes semnificativ în afara Chinei, în funcţie de ce tarife sau bariere comerciale vor fi stabilite", a spus Musk miercuri, în conferinţa de prezentare a rezultatelor Tesla. "Sincer, cred că dacă nu vor fi stabilite bariere comerciale, acestea vor demola aproape majoritatea companiilor din lume".

În prezent, Comisia Europeană, braţul executiv al Uniunii, investighează subvenţiile acordate producătorilor de vehicule electrice din China. Ancheta a început anul trecut, dar încă nu a fost încheiată, scrie CNBC.

Conform publicaţiei americane, există posibilitatea ca Uniunea Europeană să ia în calcul impunerea unor tarife mai mari pentru vehiculele electrice provenite din China, într-o perioadă în care acestea se extind agresiv în Europa.

Producătorul chinez BYD, care în trimestrul al patrulea a vândut mai multe maşini alimentate cu baterii decât Tesla, şi-a extins vânzările pe pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est. De asemenea, companii precum Nio şi Xpeng şi-au lansat maşinile şi în Europa.

CNBC aminteşte că producătorii chinezi şi-au prezentat produsele la una dintre cele mai mari expoziţii auto din Europa, anul trecut. La acea vreme, analiştii spuneau că aceste companii pot reprezenta o provocare pentru firmele auto tradiţionale. Nu este prima dată când Musk laudă producătorii chinezi de vehicule electrice. Anul trecut, miliardarul a catalogat firmele chineze de vehicule electrice drept "cele mai competitive din lume", subliniind că, probabil, acestea se vor număra printre cele mai importante companii auto din lume.
 

"Dacă ar fi să ghicesc ... probabil că o companie din China este a doua după Tesla", a spus Musk.

Pentru trimestrul al patrulea, Tesla a raportat venituri şi profit sub aşteptările pieţei. Veniturile din vânzarea de autovehicule s-au ridicat la 21,6 miliarde de dolari, în creştere cu doar 1%, în dinamică anuală. Profitul pe acţiune a fost de 71 de cenţi, sub estimările Wall Street-ului de 73 de cenţi.

Dar, cele mai mari îngrijorări sunt legate de perspectivele companiei. Conform producătorului de maşini electrice, creşterea volumului vehiculelor în 2024 "ar putea fi considerabil mai mică" decât cea de anul trecut, iar compania lucrează la lansarea "vehiculului de următoarea generaţie" în Texas. Tesla a avertizat investitorii că în prezent se află "între două valuri majore de creştere", conform CNBC.

Compania este cunoscută pentru vehiculele sale electrice inovatoare, precum Model S, Model X, Model 3 şi Model Y, şi recent Cybertruck. Pe lângă vehiculele sale electrice, Tesla produce, de asemenea, baterii de stocare a energiei, sub marca MegaPack.

 
Citește și
Tesla intenţionează să producă noi modele de automobile electrice. Iată începând de când

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tesla intenţionează să producă noi modele de automobile electrice. Iată începând de când

24 Jan 2024 623

Prima doamnă a Braziliei va da în judecată o celebră rețea de socializare. Iată motivul

19 Dec 2023 801

Elon Musk a prezentat noul logo pentru Twitter!

24 Jul 2023 1030

Meta, compania care deţine Facebook şi Instagram, a lansat o nouă reţea socială

06 Jul 2023 1299

TOP 5 cei mai bogați oameni din lume

27 Jun 2023 1216

LIVE VIDEO Cea mai mare rachetă din lume, Starship, se pregătește de decolare

20 Apr 2023 1700

SpaceX a lansat o navetă cu patru astronauți către Stația Spațială Internațională (VIDEO)

02 Mar 2023 1078

Twitter concediază aproximativ 50% din angajații săi din întreaga lume. Scopul măsurii

06 Nov 2022 1096

O mare vedete internațională se află deja la Brașov! Participă la petrecere lui Musk de la Castelul Bran

30 Oct 2022 1742

Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, își organizează petrecerea de Halloween în România!

29 Oct 2022 3340

Elon Musk apare alături de papa Francisc într-o fotografie pe Twitter

02 Jul 2022 1279

Fiica transgen a miliardarului Elon Musk vrea să rupă legăturile cu tatăl ei. A decis să își schimbe numele

21 Jun 2022 1409

Casa Albă propune impozite mai mari pentru miliardari. Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, ar trebui să plătească 50 de miliarde de dolari taxe suplimentare

27 Mar 2022 1344

Elon Musk anunţă că reţeaua de internet Starlink este activată deasupra Ucrainei

27 Feb 2022 1985

Stație de încărcare Tesla, amplasată în parcarea unui mall din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2022 2781