Israel-Hamas Armata israeliană a ucis aproximativ 8.000 de combatanţi palestinieni în Fâşia Gaza

  • Armata israeliană a ucis aproximativ 8.000 de combatanţi palestinieni în războiul contra mişcării teroriste Hamas în Fâşia Gaza, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), transmite Reuters.
     
Armata israeliană a ucis aproximativ 8.000 de combatanţi palestinieni în războiul contra mişcării teroriste Hamas în Fâşia Gaza, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), transmite Reuters, conform Agerpres.

Pe de altă parte, Israelul a respins acuzaţia conform căreia soldaţi de-ai săi au comis atrocităţi într-un spital din Fâşia Gaza.

IDF (armata israeliană) nu au nicio legătură cu corpurile descoperite la spitalul Kamal Adwan din Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, indică o declaraţie a armatei israeliene.

În urmă cu o săptămână, postul de televiziune panarab Al Jazeera a relatat că armata israeliană a folosit un buldozer pentru a distruge corturile persoanelor strămutate şi aflate în curtea spitalului, ucigând 20 de oameni.

Armata israeliană a respins acuzaţiile şi a subliniat că face tot posibilul pentru a evita rănirea civililor nevinovaţi. Spitalul respectiv fusese utilizat de Hamas pentru activităţi teroriste şi este situat lângă unul dintre sediile mişcării islamiste palestiniene.

Duminică, premierul israelian Benjamin Netanyahu a estimat că războiul actual va fi unul lung şi va continua până când mişcarea teroristă palestiniană Hamas va fi distrusă şi toţi ostaticii israelieni vor fi eliberaţi.

El a accentuat că Israelul nu va mai putea fi ameninţat dinspre Fâşia Gaza.

Netanyahu a adăugat că în prezent forţele israeliene avansează în interiorul enclavei palestiniene.


Pe de altă parte, mai mulţi palestinieni eliberaţi de armata israeliană după ce fuseseră capturaţi în Fâşia Gaza au afirmat că au fost torturaţi în detenţie.

Ei fac parte din sutele de palestinieni capturaţi de armata israeliană în timpul ofensivei terestre lansate pe 27 octombrie în Fâşia Gaza şi anchetaţi pentru presupuse legături cu teroriştii Hamas. Aproximativ 20 dintre ei au fost internaţi duminică în spitalul Najjar din Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

Războiul actual între Israel şi Hamas a fost cauzat de atacul terorist comis de militanţi palestinieni pe 7 octombrie în sudul Israelului, soldat cu 1.140 de morţi, în majoritate civili. Alţi aproximativ 240 de oameni au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

Operaţiunile militare israeliene lansate ca represalii s-au soldat până acum cu 20.258 de morţi şi 53.688 de răniţi în Fâşia Gaza, conform unui anunţ făcut sâmbătă de mişcarea teroristă Hamas.

Începând de la atacul terorist comis de Hamas în 7 octombrie, armata israeliană a pierdut 486 de soldaţi în timpul luptelor, dintre care o treime după lansarea ofensivei terestre în Fâşia Gaza, pe 27 octombrie, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel-Hamas. Netanyahu: „Plătim un tribut foarte greu războiului”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Israelul va răspunde Iranului pentru atacul de zilele trecute. Va fi o ripostă "clară şi puternică"

15 Apr 2024 909

Liderii G7 reuniţi duminică fac apel ca toate părţile implicate în conflictul din Orientul Mijlociu să dea dovadă de reţinere

14 Apr 2024 478

Avioane de luptă au fost mutate din România în Orientul Mijlociu de către Marea Britanie

14 Apr 2024 751

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 454

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 391

Premierul Marcel Ciolacu „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului“

14 Apr 2024 383

Președintele Klaus Iohannis „România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului“

14 Apr 2024 450

Iranul a lansat de pe teritoriul său un atac cu drone împotriva Israelului

14 Apr 2024 510

Alertă de călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran. Anunțul MAE

12 Apr 2024 585

Un bărbat din Israel și-a deschis afacere la Constanța

19 Mar 2024 712

La Teatrul de Stat Constanța O radiografie a psihicului adolescentin, în piesa „Jocuri în curtea din spate”

10 Mar 2024 492

Doi cetățeni cu domiciliul în Israel și-au deschis bar în Constanța

01 Mar 2024 845

Un armistițiu cu dată limită a fost decis pentru Fâșia Gaza. SUA anunță un pas uriaș

25 Feb 2024 718

Alexandru Barnea, conducătorul cercetărilor arheologice de la Tropaeum Traiani și prezență constantă al altor situri din Dobrogea

16 Feb 2024 804

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 808