Israel-Hamas Israelul pierde trei ofițeri în luptele din Gaza, inclusiv un general

Sursa foto: Unsplash
  • Armata israeliană a pierdut trei ofiţeri, inclusiv un general, în luptele din Gaza, ceea ce urcă bilanţul victimelor de la declanşarea ofensivei terestre din Fâşia Palestiniană la 167, informează joi EFE.
     
Armata israeliană a pierdut trei ofiţeri, inclusiv un general, în luptele din Gaza, ceea ce urcă bilanţul victimelor de la declanşarea ofensivei terestre din Fâşia Palestiniană la 167, informează joi EFE, potrivit Agerpres.

Forţele armate israeliene au raportat, joi, moartea în cursul zilei de miercuri a unui general-maior, a unui căpitan şi a unui sergent, de 32, 24 şi respectiv 22 de ani, în diferite zone din Gaza.

Săptămâna trecută, armata israeliană a raportat moartea în luptă a unui general, până atunci militarul cu cel mai înalt grad căzut în conflictul din Gaza.

Cel puţin 898 de soldaţi israelieni au fost răniţi de la începutul ofensivei terestre din 27 octombrie, potrivit datelor armatei israeliene.

Ofensiva militară a Israelului pe uscat, pe mare şi în aer în enclava palestiniană s-a concentrat în ultimele ore pe locuri precum Derj Tupah, în nordul Gazei, unde un avion de luptă a atacat o escadrilă antitanc a grupării islamiste palestiniene Hamas, a anunţat armata israeliană.

Trupele israeliene au distrus infrastructura grupării islamiste în interiorul unei clădiri de unde militanţi palestinieni atacaseră cu lansatoare de rachetă vehicule militare israeliene, potrivit unui comunicat al armatei.

Pe de altă parte, ONU a atras atenţia că luptele din Gaza s-au extins în ultimele zile în toate zonele din enclavă, inclusiv la Rafah, în sudul extrem, unde se află concentrat un număr mare de persoane strămutate intern ca urmare a ostilităţilor din nord şi în localitatea vecină Khan Younis.

Potrivit raportului zilnic al Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, la 27 decembrie oraşele cele mai afectate de bombardamente au fost Jabalia şi oraşul Gaza din nord, dar ostilităţile au continuat şi în taberele de refugiaţi din partea centrală a fâşiei.


În plus, forţele israeliene au atacat numeroase ţinte în oraşele din sudul Khan Younis şi Rafah, se arată în comunicat, care face referire la moartea a cel puţin 195 de palestinieni şi 22 de soldaţi israelieni în 26 şi 27 decembrie.

Printre incidentele înregistrate de ONU miercuri, raportul menţionează uciderea a şase palestinieni în oraşul Gaza de către lunetişti şi un atac asupra unei grădiniţe de fete din centrul enclavei palestiniene, folosită în prezent ca adăpost pentru persoanele strămutate intern, şi în care şi-au pierdut viaţa cel puţin cinci persoane, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel-Hamas: Atacuri în centrul Fâșiei Gaza; cresc temerile privind o posibilă „extindere” a conflictului 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Israelul va răspunde Iranului pentru atacul de zilele trecute. Va fi o ripostă "clară şi puternică"

15 Apr 2024 883

Liderii G7 reuniţi duminică fac apel ca toate părţile implicate în conflictul din Orientul Mijlociu să dea dovadă de reţinere

14 Apr 2024 472

Avioane de luptă au fost mutate din România în Orientul Mijlociu de către Marea Britanie

14 Apr 2024 745

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 447

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 384

Premierul Marcel Ciolacu „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului“

14 Apr 2024 379

Președintele Klaus Iohannis „România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului“

14 Apr 2024 445

Iranul a lansat de pe teritoriul său un atac cu drone împotriva Israelului

14 Apr 2024 499

Alertă de călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran. Anunțul MAE

12 Apr 2024 579

Un bărbat din Israel și-a deschis afacere la Constanța

19 Mar 2024 701

La Teatrul de Stat Constanța O radiografie a psihicului adolescentin, în piesa „Jocuri în curtea din spate”

10 Mar 2024 487

Doi cetățeni cu domiciliul în Israel și-au deschis bar în Constanța

01 Mar 2024 840

Un armistițiu cu dată limită a fost decis pentru Fâșia Gaza. SUA anunță un pas uriaș

25 Feb 2024 715

Alexandru Barnea, conducătorul cercetărilor arheologice de la Tropaeum Traiani și prezență constantă al altor situri din Dobrogea

16 Feb 2024 802

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 806